Inleiding

De VVON organiseert op 14 november 2018, in samenwerking met NLcoach, het 5e Voetbaltrainers Congres. Het congres zal plaatsvinden in Doorn en biedt ruimte aan 100 trainer-coaches. De inloop start om 15.15 uur en het congres eindigt om 20.45 uur. Deelnemers aan het congres ontvangen een certificaat met 3 licentiepunten.

THEMA EN INHOUD

Thema: ‘De fysieke gesteldheid van de Nederlandse voetballer!’

In het trainen en begeleiden van voetballers / voetbalteams is de lichamelijke component ontzettend belangrijk. Als trainer-coach moet je weten wat je voetballers op het fysieke vlak laat doen, waarom je ze dat laat doen en wanneer je ze dat laat doen. Dat is de basis!
De mate van belastbaarheid hangt af van leeftijd, geslacht en op welk niveau de voetballer actief is. Hoe ga je als trainer-coach met dit gegeven om? En op welke manier belast je voetballers zo effectief en efficiënt mogelijk? Hoe ga je om met conditietraining, krachttraining, blessures, testen en meten en plannen en periodiseren? Tijdens dit congres laten NLcoach en de VVON je de vertaalslag zien hoe je de theorie kan implementeren in je eigen dagelijkse praktijk.

HET PROGRAMMA

Plenaire gedeelte
In het plenaire gedeelte komt Gertjan Verbeek aan het woord. Hij zal spreken over het belang van een goede fysieke gesteldheid, zijn ervaring met het fysieke aspect en welke rol je als trainer-coach hebt als het gaat om het fysiek trainen van voetballers.

Workshops – 2 workshops kiezen uit de 4 beschikbare workshops
Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier beschikbare workshops. De workshops duren 75 minuten. De workshops worden interactief ingestoken zodat er veel ruimte ontstaat voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als voetbaltrainer kan gebruiken in het begeleiden/coachen van je spelers/teams.

Meer informatie over het programma

De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

  • Workshop 1 – Monitoring van trainingsbelasting door Robbert de Groot, Fysieke Trainer FC Groningen
  • Workshop 2 – ‘Fysieke belastbaarheid van jeugdvoetballers; wat wel, wat niet? door Steven Edelenbos, Krachttrainer SC Heerenveen
  • Workshop 3 – Kracht- en conditietraining door Chris Wenker, Fysieke Trainer AZ Alkmaar
  • Workshop 4 – Plannen en periodiseren door Arno Philips, Fysieke Trainer Feyenoord Rotterdam

LET OP: Bij het inschrijven geeft u aan welke twee workshops u wilt volgen en daarnaast kiest u één reserve workshop.

Meer informatie over de inhoud van de workshops

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. Uitreiking certificaten alleen aan het einde van de bijeenkomst. Niet afgehaalde certificaten worden vernietigd.