Geplaatst op 14 februari 2019

6e Voetbaltrainers Congres ‘Van spelsystemen naar spelprincipes’

Locatie: Sportpark Bokkeduinen 11, 3819 BD Amersfoort

Datum: 20 maart 2019

Tijdstip: 16.00 - 20.45

Gesloten

Meld u direct aan

De VVON organiseert op 20 maart 2019, in samenwerking met NLcoach, het 6e Voetbaltrainers Congres. Het congres zal plaatsvinden in Amersfoort (Fit Academie Bokkeduinen) en biedt ruimte aan 140 trainer-coaches. De inloop start om 15.15 uur en het congres eindigt om 20.45 uur. Deelnemers aan het congres ontvangen een certificaat met 3 licentiepunten.

THEMA EN INHOUD

Thema: ‘Van spelsystemen naar spelprincipes’

In de afgelopen jaren is de aandacht voor de term ‘spelprincipes’ behoorlijk toegenomen. Waar voorheen gekeken werd naar formaties en patronen, werken meer en meer voetbaltrainers met spelprincipes als basis voor hun speelwijze. Als spelprincipes de basis vormen van de manier van spelen, kun je aanpassingen doen in je formatie en basisopstelling en toch op de gewenste wijze blijven spelen. Spelprincipes bieden spelers structuur omdat ze in elke situatie toepasbaar zijn.

Tijdens dit 6e Voetbaltrainers congres gaan we, met een aantal zeer gerenommeerde sprekers, uitgebreid in op de 4 hoofdmomenten van het voetbal: aanvallen, verdedigenomschakelen (bb→bv en bv→bb) en standaardsituaties. We gaan op zoek naar welke spelprincipes er zijn binnen deze vier hoofdmomenten in het voetbalspel. Welke oefenvormen er zijn? Hoe kun je deze overbrengen en trainen? Waar dien je rekening mee te houden waar het gaat om leeftijd? En welke afspraken dien je met je spelers te maken om dit succesvol te laten verlopen?

Daarnaast is het een absolute meerwaarde als de principes aansluiten bij jouw coachvisie en de visie van jouw team. Kortom; een leerzaam congres waar iedere trainer-coach zijn/haar voordeel mee kan doen!

HET PROGRAMMA

Plenaire gedeelte
In het plenaire gedeelte komt Alex Pastoor aan het woord. Hij zal in algemene zin spreken over de vele voordelen van het hanteren van spelprincipes. Op het 14e Nederlands Trainerscongres te Zwolle op 6 mei 2016 liet Pastoor in een demonstratietraining reeds zien dat de ‘essenties’ van het voetballen belangrijker zijn dan het systeem. De essenties liet hij ook terugkomen in de daar getoonde oefenvormen.

Workshops – 2 workshops + 1 reserve workshop kiezen uit de 4 beschikbare workshops/masterclasses
Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier beschikbare workshops/masterclasses. De workshops duren 75 minuten. De workshops/masterclasses worden interactief ingestoken zodat er veel ruimte ontstaat voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als voetbaltrainer kan gebruiken in het begeleiden/coachen van je spelers/teams.

Meer informatie over het programma

De onderwerpen die tijdens de workshops/masterclasses uitgebreid aan de orde komen zijn:

  • Workshop 1 – ‘Aanvallen’ door Adrie Poldervaart (Hoofdtrainer Excelsior Rotterdam)
  • Workshop 2 – ‘Omschakelen’ door Michele Santoni (Hoofdtrainer FC Almere City)
  • Workshop 3 – ‘Verdedigen’ door Jeroen Rijsdijk (Hoofdtrainer Jong Sparta Rotterdam en Assistent 1e elftal)
  • Workshop 4 – ‘Spelhervattingen’ door Aleksander Rankovic (Assistent 1e elftal Sparta Rotterdam)

LET OP: Bij het inschrijven geeft u aan welke twee workshops u wilt volgen en daarnaast kiest u één reserve workshop.

Meer informatie over de inhoud van de workshops/masterclasses

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. Uitreiking certificaten alleen aan het einde van de bijeenkomst. Niet afgehaalde certificaten worden vernietigd.

Belangrijke informatie voor VVON leden

VVON Leden die willen inschrijven en gebruik willen maken van de speciale ledenprijs (€ 60,00), dienen eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen of vragen over het aanmaken van uw persoonlijk account? Stuur een e-mail met uw gegevens naar info@vvon.nl 

LET OP: Een vriendelijk doch dringend verzoek aan VVON leden.
Schrijf u NIET in voor deze bijscholing zonder eerst in te loggen, om vervolgens een e-mail te sturen vanwege het feit dat er teveel is betaald, met het verzoek om het teveel betaalde terug te betalen. Dus eerst inloggen wanneer u al lid bent van de VVON. Alvast dank voor uw medewerking.

Belangrijke informatie voor NLcoach leden

Leden van NLcoach geven aan dat zij lid zijn van NLcoach en schrijven zich vervolgens in voor de ledenprijs van € 60,00. Controle op lidmaatschap NLcoach vindt achteraf plaats.

Niet-leden van de VVON of NLcoach kunnen zich aanmelden zonder in te loggen. De prijs voor niet-leden bedraagt € 95,00. Betaling kan alleen geschieden via IDEAL.

Nog geen lid van de VVON?

Bent u nog geen lid van de VVON en wenst u toch gebruik te maken de lage ledenprijs? Word dan nu direct lid en profiteer van allerlei voordeel.

Ja, ik wil lid worden

Nadat uw aanvraag lidmaatschap is goedgekeurd ontvangt u per e-mail de benodigde informatie om een persoonlijk account aan te maken. Daarna kunt u als lid inloggen op deze website en direct profiteren van de lage ledenprijs.  Een ledenvoordeel van maar liefst  35,00.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers van 140 is bereikt en u bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

Annuleren inschrijving: Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 13 maart a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 13 maart a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie.

Inschrijven

De bijscholing is helaas vol.