Geplaatst op 14 augustus 2017

CRUYFF FOOTBALL ONDERWIJST NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN

(AMSTERDAM)– Cruyff Football, verantwoordelijk voor de verspreiding van de voetbal- en opleidingsvisie van Johan Cruijff, organiseert naar aanleiding van de nieuwe wedstrijdvormen voor het pupillenvoetbal van september tot en met december een C14 Tour door Nederland. Via 14 workshops in verschillende regio’s wordt kennis gedeeld en hulp geboden aan jeugdtrainers en technisch kader van amateurclubs bij de vertaling van de wedstrijdvorm 6-tegen-6 in trainingen, wedstrijden en coaching van jonge spelers.  

 Het initiatief tot de hervorming van de wedstrijdvormen is in 2013 ontstaan vanuit de jeugdopleiding van Ajax onder leiding van Wim Jonk en Johan Cruijff, met de introductie van de zogenoemde Twin Games als invulling van het thema “spelen in kleinere ruimtes”. Na het gezamenlijke vertrek bij Ajax heeft Johan Cruijff Wim Jonk en zijn team gevraagd zijn visie verder te verspreiden. Vanuit die gedachte en betrokkenheid bij het Nederlandse jeugdvoetbal organiseert Cruyff Football – by Team Jonk, van september tot en met december een landelijke tour met 14 regionale workshops voor amateurclubs en trainers. In een drie uur durende interactieve avondsessie, een combinatie van theorie en praktijk, wordt uitgelegd hoe de veranderingen vertaald kunnen worden in trainingen, wedstrijden en coaching van jonge kinderen. De workshop wordt verzorgd door Michel Hordijk en Jasper van Leeuwen, de voormalig coördinator Onderbouw en manager Jeugdscouting van AFC Ajax, die verantwoordelijk zijn geweest voor de opzet, promotie en uitrol van het Twin Games concept.

De workshops vinden plaats bij 14 amateurclubs in verschillende regio’s in het land en zijn toegankelijk voor trainers, coördinatoren, bestuurders en overige geïnteresseerden. Aanmelding is mogelijk via het Educatie gedeelte op de website www.cruyfffootball.com

VVON leden krijgen 14% korting bij het gebruiken van een kortingscode.

Ingelogde VVON leden treffen de kortingscode hieronder aan.

Dit is een premium artikel. Verder lezen?
Word lid voor slechts €75 per jaar