Geplaatst op 23 maart 2019

Gerrie Benes – VVON Ambassadeur – geeft namens de VVON een workshop bij S.C. Erica

Op woensdagavond 21 maart 2019 heeft Gerrie Benes – VVON Ambassadeur – namens de VVON een workshop verzorgd bij zondag 2e klasser S.C. Erica. Op deze avond, waarvoor alle trainers van de club waren uitgenodigd, gaf ook Casper Goedkoop (assistent-trainer FC Emmen) een presentatie. Hij vertelde over op welke wijze er naar een wedstrijd wordt toegewerkt en hoe er wordt getraind.

Insteek van deze workshop was om trainers handvatten te geven hoe ze een voetbalgerichte training kunnen geven en op welke manier ze tijdens de training de spelers kunnen coachen. Het eerste gedeelte van de avond bestond uit een training gegeven aan de JO15-1 van SC Erica onder leiding van Gerrie Benes. Benes, voormalig trainer van SC Erica, Drenthina en ACV, gaf praktische tips tijdens de verschillende oefenvormen. Deze bestonden uit pass en trapvormen en verschillende positiespelen.

Jacob Botter, Coördinator VVON in district Noord, vertelde in het kort wat over de VVON en wat de VVON zoals kan betekenen voor voetbaltrainers. Daarna was het woord aan Casper Goedkoop. In zijn presentatie vertelde hij o.a. hoe FC Emmen zich op voetbaltechnisch gebied heeft ontwikkeld en hoe er wordt toegewerkt naar een wedstrijd. Hij deed dat door gebruik te maken van diverse videobeelden.  Zeer duidelijk en leerzaam voor de aanwezige trainers.

Na afloop vooral blije en tevreden gezichten bij zowel de organisatie als ook bij de trainers van S.C. Erica. Het is de bedoeling dat de VVON vaker op bezoek gaat bij verenigingen. Daar waar mogelijk zullen VVON Ambassadeurs een rol gaan spelen. De VVON beschikt sinds eind 2018 over in totaal 12 Ambassadeurs.