Geplaatst op 5 november 2017

Geslaagde bijscholing bij ADO ’20

De VVON organiseerde woensdag 25 oktober 2017 een zeer geslaagde bijscholing bij ADO’ 20 te Heemskerk, uitkomend in de 3e divisie van het zondagvoetbal. Op de mooie accommodatie van ADO’ 20 woonden ruim 100 trainer-coaches deze bijscholing bij.

Het programma bestond uit een tweetal onderdelen. Het 1e programmaonderdeel ‘Periodiseren’ werd verzorgd door Peter van Dort, fysieke trainer van de nationale KNVB-elftallen O17 en O19. Peter daagde de deelnemers uit met een aantal prikkelende stellingen. De nadruk bij periodiseren ligt volgens Peter met name op het feit dat de trainer-coach in staat moet zijn om planmatig het voetballen van jeugdspelers te ontwikkelen door het geven van trainingen, het coachen van wedstrijden en het begeleiden. De belasting dient afgestemd te zijn p de belastbaarheid van de individuele speler.

Het 2e gedeelte werd verzorgd door Raymond Bronkhorst, hoofdtrainer van ADO’ 20. Als thema van zijn demonstratietraining had hij gekozen voor het ‘Verbeteren van het druk zetten door de nr. 7 en de nr. 11 wanneer de nr. 2 en de nr. 5 worden ingespeeld’. Opvallend was dat Raymond over een zeer vaardige selectiegroep beschikt die de doelstelling van zijn demo goed ten uitvoer bracht. Om 22.00 uur werd de bijscholing afgesloten met de uitreiking van de certificaten.

KLIK HIER voor de uitgewerkte demonstratietraining en de slides van de presentatie – Inloggen als VVON lid is vereist.