Geplaatst op 27 februari 2017

Inschrijving vernieuwde cursus Coach Betaald Voetbal – UEFA Pro – geopend

De vernieuwde cursus Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) maakt onderdeel uit van de speerpunten van het rapport Winnaars van Morgen. Uit het speerpunt ‘cursussen meer op maat’, bleek dat er vraag was om trainersopleidingen meer te laten aansluiten op de behoeften en ambities van clubs.

De toelatingseisen voor de cursus zijn tevens grondig veranderd. Een cursist werd in het verleden voor zestig procent beoordeeld op basis van zijn CV (werkervaring, opleiding en ervaring als speler) en voor veertig procent op basis van een cursusdag, waar onder andere een psychologische en persoonlijkheidstest gedaan worden. In de nieuwe opzet wegen beide onderdelen voor vijftig procent mee in de toelating. De VVON heeft al eerder gepleit voor aangepaste toelatingseisen.

De VVON is dan ook blij met deze aanpassing in de toelatingseisen. Dit betekent namelijk dat een (amateur)trainer die beschikt over veel ervaring als trainer-coach, ambitieus en intelligent is, maar niet op een hoog niveau heeft gevoetbald, meer kans heeft om te worden toegelaten. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je over het vermogen beschikt om continue te (willen) blijven leren.

De KNVB heeft toegezegd volgend jaar ook de toelatingseisen te zullen gaan aanpassen voor de UEFA A opleiding.

Voor informatie over de UEFA Pro opleiding KLIK HIER