Geplaatst op 7 mei 2020

Maatregelen voor het voetbal verder versoepeld

Het kabinet heeft op 6 mei tijdens een persconferentie een aantal corona-maatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar weer trainen mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • Georganiseerde samenkomsten zijn vanaf 1 juli weer mogelijk tot maximaal 100 personen. Wat dit precies betekent voor onze bijscholingen op locatie zullen we gaan uitzoeken.
  • De verwachting is dat vanaf 1 september ook binnensporten zoals zaalvoetbal weer mogelijk zijn.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal. Of de competities ook daadwerkelijk vanaf 1 september kunnen starten zal moeten worden besproken met de KNVB en de andere belangenorganisaties.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

Als VVON zullen we gaan bekijken wat dit betekent voor onze uitgestelde bijscholingen en eventueel nieuw te organiseren bijscholingen. KIJK HIER voor een overzicht van de bijscholingen die zijn uitgesteld en de wijze waarop de VVON hier mee omgaat.