Geplaatst op 20 juni 2018

Magazine ‘De TrainerCoach’ (Nr. 3/2018) is verschenen en ook digitaal beschikbaar

Deze nieuwste uitgave van ‘De TrainerCoach’ is volledig gewijd aan het onlangs op 11 mei 2018 gehouden Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle. Uiteraard aandacht voor de tot amateurtrainer van het jaar gekozen Paul van der Zwaan. Wat is zijn werkwijze en hoe past hij dat toe bij zijn huidige club Quick Den Haag?

Ook aandacht voor Westlandia. Deze vereniging ontving een Rinus Michels Award voor haar uitstekende jeugdopleiding. Stefan Alberts, Hoofd Jeugdopleiding, vertelt over de manier van werken bij deze ambitieuze vereniging. Verder Adil Ramzi (PSV) over het verdedigen van ruimtes, Benno Nihom over zijn werkwijze met de Ajax Vrouwen en Niek Loohuis met FC Twente JO19 over o.a. de bezetting voor het doel bij voorzetten. En tenslotte ook een overzicht van de genomineerden en winnaars van de Rinus Michels Award seizoen 2017/2018.

Peter Hyballa besteedde in zijn training vooral aandacht aan het nemen van risico in de passing. Hij vindt dat jeugdtrainers hun spelers met lef en dus met risico moeten laten opbouwen. Bij de jeugd staat namelijk het opleiden centraal en niet het resultaat.

KLIK HIER voor zijn mening en visie op bovenstaand thema.

Mede gelet op de beperkte ruimte in ons magazine konden wij helaas niet alle trainingen opnemen in ons magazine. De bijdrage van Robin Pronk met Jong FC Utrecht kunt u terugkijken via deze website. In totaal zijn er 12 video’s beschikbaar met trainingen/oefenvormen die tijdens het congres te zien zijn geweest.

KLIK HIER voor de 12 video’s (inloggen als lid is vereist).