Geplaatst op 16 december 2020

Nederland vijf weken op slot – slecht nieuws voor het amateurvoetbal

Mark Rutte had een bijzonder pijnlijke boodschap op 14 december. Nederland gaat namelijk vanaf 15 december vijf weken op slot. De coronacijfers laten kennelijk geen andere keuze. Dit is andermaal slecht nieuws voor het amateurvoetbal. De jeugdteams mogen dan wel buiten blijven trainen, maar senioren mogen dat alleen maar doen in tweetallen. Niet te doen en ook volstrekt onbegrijpelijk wat ons betreft.

Wat ook duidelijk geworden is, dat een herstart van de competities op 16/17 januari er niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in ‘Plan B’ van de KNVB liggen er voor de seniorencompetities nog twee op tafel:

  • De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.