Geplaatst op 5 december 2013

Prima Studiebijeenkomst Fortuna Sittard

In een prachtige ambiance werden de deelnemers in het stadion van Fortuna Sittard ontvangen met koffie en cake. Om 19.00 uur verwelkomde Jos Klingen (voorzitter VVON district Zuid 2) de 185 deelnemers. Manager Charly Chudik heette namens de club ook alle aanwezigen welkom en deelde tevens mee dat alle deelnemers aan deze bijeenkomst 2 vrijkaarten zouden krijgen voor de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard op vrijdag 13 december a.s. tegen FC Eindhoven.

Daarna nam hoofdtrainer Wil Boessen het over met een presentatie over pressievoetbal binnen de Fortuna Sittard opleiding. Over het begrip “Pressie Voetbal” werden diverse aanwezigen aan de tand gevoeld, ieder had zijn eigen menig/uitleg over dit onderwerp. Het werd een zeer interessante presentatie waarin prima werd uitgelegd hoe dit thema binnen de Fortuna Sittard opleiding wordt toegepast. Na uitleg over het praktijk gedeelte door Hoofdtrainer Wil Boessen en Chris Burhenne (Hoofd Jeugd Opleiding) was het tijd om plaats te nemen op de tribune. 4 blokken van 30 min. door de C – B – A jeugd en beloften/1ste team over het thema pressievoetbal werden in de praktijk gebracht van passen/trappen tot een partijspel 11-11.

Tijdens de 30 minuten pauze werden 4 jubilarissen in het zonnetje gezet. De heren N. van den Brink, F. Kuipers, P. Lumey en H. Poell werden gehuldigd vanwege hun 25 jarig VVON lidmaatschap. Al met al was het een leerzame avond, die door de technische staf van Fortuna Sittard zeer serieus was voorbereid. Die goede voorbereiding was goed terug te zien op het veld. Na afloop was er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Ter afsluiting bedankte Jos Klingen Fortuna Sittard voor de gastvrijheid en geweldige inzet en wenste hij de deelnemers een goede thuisreis.

De presentatie en de oefenstof kunt u terugvinden via: https://www.vvon.nl/oefenstof