Geplaatst op 15 oktober 2019

Resultaten enquête congres ‘Ontwikkeling speelwijze Nederlands elftal’ op 26-09-2019

Het congres met als thema ‘Ontwikkeling speelwijze Nederlands elftal’, was een leerzame dag met maar liefst 400 deelnemers. Na afloop vroegen wij u de enquête in te vullen die we hadden toegestuurd. De respons op de enquête was met 273 reacties zeer goed te noemen, waarvoor onze dank.

Ruim 90% gaf de waardering ‘goed’ aan het congres. En dat is een mooi resultaat. Maar uiteraard waren er ook kritische opmerkingen en verbeterpunten vanuit de deelnemers.

De bijdrage van Patrick Lodewijks werd door de meesten met een dikke acht beoordeeld. En door 20 procent van de deelnemers zelfs nog hoger. Ook de presentatie van Steijn Spreij werd met een dikke voldoende beoordeeld, maar het allerbest gewaardeerd was toch wel de presentatie van Dwight Lodeweges en Kees van Wonderen. Het tonen/gebruiken van wedstrijdbeelden sprak veel deelnemers aan.

Het uitreiken van certificaten blijft een terugkerend aandachtspunt. Hoewel we steeds ons best doen dit zo optimaal te laten verlopen, lukt dit niet altijd. Op korte termijn hopen we te komen met een alternatieve oplossing. Het parkeren, en dan met name het wegrijden na het congres, werd het vaakst genoemd als vervelend en irritant. Maar dat had dus vooral te maken met de situatie ter plekke.

Een aantal amateurtrainers vinden het interessanter om te zien hoe een amateurclub met een kleiner budget ook innovatief bezig kan zijn.  Ook werd genoemd dat het zitten luisteren wellicht vaker afgewisseld zou kunnen worden met interactie tussen de sprekers en het publiek.  Meer tijd inruimen dus voor vragen vanuit de zaal. Verder werd aangegeven dat er meer aandacht had moeten zijn voor de vertaalslag naar het amateurvoetbal.

Al met al een leerzame dag voor de trainers en onszelf als VVON. We hopen in de toekomst ook weer uw feedback te mogen ontvangen, zodat we de kwaliteit van onze bijscholingen nog verder kunnen verbeteren.