Geplaatst op 14 september 2018

Vraag en antwoord over aanvragen en verlengen trainerslicentie

Hoe verleng ik mijn trainerslicentie?                                                             

Het aanvragen/verlengen van jouw trainerslicentie dien je bij de afdeling Trainerslicenties van de KNVB te doen. Een aanvraagformulier kun je downloaden van de website van de KNVB (https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/clubontwikkeling/downloads). Naast het ingevulde aanvraagformulier dien je mee te sturen/te mailen: een kopie van je diploma en kopieën van de behaalde certificaten. Deze bescheiden dien je op te sturen naar: KNVB Steunpunt Zwolle, Hogeland 10, 8024 AZ  Zwolle of mailen naar trainerslicenties@knvb.nl. De kosten van het aanvragen/verlengen van je trainerslicentie bedragen € 74,90.

Op welk moment verleng ik mijn trainerslicentie?

Het behalen van een diploma (UEFA A, UEFA B en UEFA C, zowel Senioren als Youth) geeft tevens het recht om een trainerslicentie aan te vragen. Deze licentie is vijf jaar geldig. In de vijf daarop volgende jaren dient de trainer-coach zich bij te scholen en 12 licentiepunten te behalen. De trainer-coach krijgt, tijdig voor het verstrijken van de einddatum, bericht van de KNVB over de verlenging van zijn/haar  licentie. De plastic trainerspas is per 1 juli 2017 vervangen door een digitale trainerspas.

Let op: trainer-coaches die in het bezit zijn van een UEFA PRO diploma dienen in drie jaar 15 licentiepunten te kunnen overleggen bij de verlenging van hun licentie!