Inleiding

NLcoach en de VVON organiseren op WOENSDAG 15 NOVEMBER 2017 het 4e Voetbaltrainers Congres. Het congres start om 16.00 uur en zal tot 20.45 uur duren. Het congres zal plaatsvinden op het CIOS in Arnhem. Deelnemers ontvangen 3 licentiepunten voor het aanvragen/verlengen van de voetbaltrainerslicentie.

Inhoud
Nederland staat bekend om een goede kijk op talent en op een uitstekende begeleiding van jonge voetballers. Er gaat echter ook veel talent in het amateurvoetbal verloren daar het trainers in veel gevallen aan kennis ontbreekt om talent te kunnen herkennen en/of om talenten zo optimaal mogelijk te begeleiden. Tijdens dit congres gaan we in op vragen als: Wat is talent? Hoe kan je talent identificeren? Wat is de meest effectieve manier om talenten van nu te begeleiden? Hoe ga je om met de identiteit van een talent en hoe pas je je als trainer daaraan aan? Hoe kan je als trainer zo goed als mogelijk maatwerk leveren? Hoe ga je om met ouders? Hoe beïnvloed je drive en motivatie? Wil je samen met andere voetbaltrainers leren hoe je jonge voetballers optimaal kan begeleiden en ontwikkelen? Schrijf je hieronder dan nu in voor het 4e Voetbaltrainer Congres!

Het programma
In het plenaire gedeelte komt Bart Heuvingh aan het woord. Bart is al jaren topsportbegeleider bij AZ in Alkmaar en heeft recent het boek ‘Talent van morgen’ geschreven. Tijdens zijn plenaire presentatie spreekt Bart over de ontwikkelbaarheid van een groei-mindset en hoe hij dit in de praktijk brengt bij AZ.
Als trainer-coach ben je dagelijks bezig om sporters beter te maken. Om deze ontwikkeling te versnellen helpt het enorm als sporters zelf geloven in de ontwikkelbaarheid van hun eigen talenten en vaardigheden. De overtuiging die ze hebben over de rek die er in hun kwaliteiten zit bepaalt voor een groot deel hun gedrag als sporter. Een sporter met een sterk geloof in ontwikkelbaarheid (een groei-mindset) stelt vaker leerdoelen, leert meer van fouten, toont meer inzet, staat meer open voor kritiek, vraagt de trainer/ coach vaker om hulp en advies, ervaart minder stress op belangrijke momenten en neemt meer verantwoordelijkheid voor zijn eigen leerproces. In het plenaire deel leer je hoe je als trainer-coach het geloof in de ontwikkelbaarheid van een sporter kunt vergroten zodat sporters alles uit hun eigen talent kunnen halen.

Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vijf workshops. Bij het inschrijven geeft u aan welke twee workshops u wilt volgen en daarnaast kiest u één reserve workshop. De workshops duren 75 minuten. De workshops worden interactief ingestoken zodat er veel ruimte ontstaat voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als voetbaltrainer kan gebruiken in het begeleiden/coachen van je sporters/teams.

De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

Workshop 1 – Talentontwikkeling gezien vanuit PEC Zwolle door Bert Ebbens, Hoofd Jeugdopleiding PEC Zwolle

Workshop 2 – ‘Talentontwikkeling in het (top-) amateurvoetbal’ door Sieme Zijm en Kevin Vink, VZ Sport

Workshop 3 – ‘Individueel opleiden in Plan Cruijff: lessen voor het jeugdvoetbal’ door Ruben Jongkind, Cruijff Football

Workshop 4 – De ‘PIT’ (persoonlijke identiteit test) als hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling door Jaap van Helvoort, talentenacademie

Workshop 5 – Trainer – Sportouder … een bijzondere relatie door Patrick Cohen en Mark van IerselP&M – Jeugd Voetbal Begeleiding

Klik HIER voor het programma

Klik HIER voor de workshopbeschrijvingen

Voor het behalen van de studiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. Uitreiking certificaten alleen aan het einde van de bijeenkomst. Niet afgehaalde certificaten worden vernietigd.