Inschrijving gesloten
Studiedag gericht op de praktijk van de Trainer-coach in het amateurvoetbal
CIOS Heerenveen/Leeuwarden, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen
25 mei 2022

ALGEMEEN

De VVON organiseert i.s.m. het CIOS in Heerenveen/Leeuwarden een studiedag en nodigt jullie van harte uit om deze dag bij te wonen. De studiedag vindt plaats op WOENSDAG 25 mei 2022 bij het CIOS, Abe Lenstra Boulevard 29, 8448 JA Heerenveen. De bijscholing bestaat uit een plenair gedeelte en een aantal workshops. De VVON en het CIOS Heerenveen/Leeuwarden zijn al enkele jaren met elkaar in contact en nu was het voor beiden een goed moment om gezamenlijk een studiedag te organiseren. Het CIOS staat voor: enthousiasme, professionaliteit, betrouwbaarheid, resultaatgericht, ondernemendheid en reflectie; eigenschappen die ook bij de VVON hoog in het vaandel staan.

LET OP: Deze studiedag is in eerste instantie uitsluitend beschikbaar voor VVON leden. VVON leden krijgen tot uiterlijk dinsdag 10 mei 12.00 uur de tijd om in te schrijven voor deze studiedag. Uiteraard geldt ook hier ‘zolang er plaatsen beschikbaar zijn’. Om in te kunnen schrijven als deelnemer voor deze bijscholing is inloggen als lid van de VVON vereist. Indien er op dinsdag 10 mei nog plaatsen beschikbaar zijn, kunnen ook niet leden (zonder in te loggen) inschrijven voor deze studiedag. De prijs voor niet leden is € 30,00 hoger dan voor leden. Uiteraard is het mogelijk om per direct lid te worden van de VVON om vervolgens als lid van de VVON in te kunnen schrijven voor deze studiedag.

INHOUD STUDIEDAG

In de afgelopen jaren is de aandacht voor de term ‘spelprincipes’ behoorlijk toegenomen. Waar voorheen gekeken werd naar formaties en patronen, werken meer en meer voetbaltrainers met spelprincipes als basis voor hun speelwijze. Als spelprincipes de basis vormen van de manier van spelen, kun je aanpassingen doen in je formatie en basisopstelling en toch op de gewenste wijze blijven spelen. Toch zijn er trainers die hier op terugkomen en juist weer niet vanuit principes trainen en er een andere visie op na houden. Dit is dan ook een van de redenen om twee trainers uit te nodigen die juist verschillend zijn in hun aanpak en denkwijze. Naast de aandacht voor spelprincipes is er tijdens deze studiedag ook aandacht voor de uitdieping van periodisering. Waar men bij periodisering vooral aan denkt is de fysieke component, maar in het “totaalvoetbal” worden zaken steeds dieper uitgespit. Naast periodisering van de fysieke component nemen we jullie onder andere mee in de periodisering van de tactische principes. Tevens moet er in de periodisering van je trainingsweken aandacht zijn voor een juiste opbouw van je training waarin alle facetten van het voetbal verwerkt dienen te zijn.

PROGRAMMA

Plenaire gedeelte: Het plenaire gedeelte zal worden verzorgd door de voetbaldocenten Han Wonink, Willem Lanjouw en Johan Wijnsma van het CIOS/KNVB. Alle drie ex- topvoetballers die hun voetbalverleden meenemen in zowel de theoretische als de praktische opleiding van de leerlingen op het Friesland College.

Workshops: Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal vier beschikbare workshops. De workshops duren ongeveer 75 minuten. De workshops worden interactief ingestoken zodat er veel ruimte ontstaat voor vragen en discussie. Er worden handvatten aangereikt die je, als voetbaltrainer kunt gebruiken in het begeleiden/coachen van je spelers/team.

DE WORKSHOPS

• Workshop 1 – Hiërarchie vanuit de voetbalvisie door Gert Jan Karsten (Hoofdtrainer van hoofdklasser s.v. Urk)
• Workshop 2 – Het periodiseren van je trainingsweken en de opbouw van de training  door Jacco van Olst  (Head of Performance PEC Zwolle) 
• Workshop 3 – Speelwijzeontwikkeling  door Steven Wuestenenk & Herman Kamminga (trainer/coach hoofdklasser Be Quick 1894) 
• Workshop 4 – Periodisering vanuit Tactische Principes door Bjorn Zwikker (trainer/coach FC Groningen O16)

Bij het inschrijven voor deze studiedag dien je aan te geven aan welke 2 workshops je deel wenst te nemen. 

TIJDSCHEMA

15.30  uur: Ontvangst deelnemers met koffie/thee
16.00  uur: Plenaire presentatie door Han Wonink, Willem Lanjouw en Johan Wijnsma
17.00  uur: Workshopronde 1
18.15  uur: Broodbuffet
19.00  uur: Workshopronde 2
20.15 uur:: Plenaire afsluiting en uitreiken certificaten

LICENTIEPUNTEN

Het bijwonen van deze bijscholing levert 3 licentiepunten op voor het verlengen van uw licentie. Deze licentiepunten blijven 3 jaar geldig voor het aanvragen of verlengen van uw KNVB trainerslicentie.

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. Uitreiking certificaten alleen aan het einde van de bijeenkomst. Niet afgehaalde certificaten worden vernietigd.

Binnen enkele dagen na afloop van elke bijscholing voegen wij de behaalde licentiepunten ook toe aan het uw persoonlijke profiel. Hierdoor heeft u steeds een actueel overzicht van de behaalde licentiepunten. Uiteraard kunnen wij dit alleen doen voor leden van de VVON.

KOSTEN

De prijs voor leden bedraagt € 32,00. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl

Niet-leden betalen (indien op 10 mei nog plaatsen beschikbaar zijn) € 62,00. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden kunt u ook profiteren van de speciale ledenprijs.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

INSCHRIJVEN

Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd verschijnt voor jou het juiste tarief (leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

ANNULEREN

Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 18 mei a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 18 mei a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 32
Niet ledenprijs € 62
25 mei 2022
15.30
3 licentiepunten
CIOS Heerenveen/Leeuwarden, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen