Inschrijving gesloten
Bijscholing 'ASM-instructeursopleiding Advanced'
KNVB Campus. Woudenbergseweg 56, Zeist. Leslocatie: Voetbal Medisch Centrum
10 juni 2022

Inhoud bijscholing

Opdrachtgever:  VVON
Uitvoerder : Athletic Skills Model  (ASM)

Deze bijscholing bestaat uit 4 bijeenkomsten. Data, tijden en locatie zijn:
10 juni, 1 juli, 8 juli en 15 juli 2022 

17:00-21:30 uur. Inloop vanaf 16:30 uur. Inclusief maaltijd.

KNVB Campus. Woudenbergseweg 56, Zeist. 
Leslocatie: Voetbal Medisch Centrum. 
Parkeren bij P1, na de ingang direct rechts.

Doelgroep
Deze bijscholing/opleiding is bedoeld voor UEFA C t/m UEFA Pro, en tevens voor afgestudeerden in sport en bewegen, CIOS, ALO en fysiotherapie.
Twijfel je of deze opleiding wel geschikt voor jou is, neem dan contact op met het ASM voordat je inschrijft.

De docenten
René Wormhoudt is een van de grondleggers van het ASM en van de innovatieve beweegaccommodaties als de Skills Garden en PLAYCE. Hij heeft 24 jaar ervaring met de jeugd en het eerste team van de AFC Ajax. In de jeugdopleiding heeft hij daar van 2005 tot 2012 de visie van het ASM neergezet en was van 2003 tot juli 2012 conditie- en krachttrainer van het eerste team. René is ook fysiotherapeut en sinds 2012 onder diverse bondscoaches, de strength- & conditioning coach van het Nederlands elftal (KNVB).

Prof. dr. Geert Savelsbergh is een van de grondleggers van het Athletic Skills Model. Hij is hoogleraar aan de afdeling Bewegingswetenschappen, VU Amsterdam, en lector Talentontwikkeling, Hogeschool van Amsterdam. Hij houdt zich onder andere bezig met perceptueel-motorisch leren en het zoeken naar ‘key-indicators’ (zoals bijvoorbeeld kijkgedrag; spelinzicht) voor talent-identificatie en -ontwikkeling.

Yordi Vermaat diende zes jaar binnen het Korps Mariniers. Hierna heeft hij de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO Amsterdam) met het predicaat cum laude en als honours student afgerond. De implementatie van de ASM voetbal adaptaball stond centraal in zijn afstudeeronderzoek. Yordi heeft meerdere jaren gewerkt als opleidingsdocent op de ALO Amsterdam en bij het CIOS Haarlem. Daarnaast is hij performance trainer geweest van diverse sporten en momenteel nog actief voor Kyokushin Karate.

Algemeen
“IK ZAG DAT HET GOEDE VOETBALLERS WAREN, MAAR NOG GEEN ATLETEN. ALSOF ZE EEN MOOI STUK OP DE PIANO KONDEN SPELEN, MAAR NOG GEEN MUZIKANTEN WAREN.”

Met deze gedachte begon René Wormhoudt, al in 1995 bij AFC Ajax met een andere manier van denken over bewegen. Deze ontwikkeling heeft samen met Prof. dr. Geert Savelsbergh, geresulteerd in een nieuw Nederlands talentontwikkelingsmodel voor het talent van iedere beweger in de sport, de gezondheidszorg, het bewegingsonderwijs en de sector kunst en cultuur.

Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model® introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport. Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied. Met deze gerichte aanpak kunnen programma’s op maat worden gemaakt voor elke vorm van sport en bewegen, voor iedere beweger en voor elk niveau.

Het ASM is in 2012 gepubliceerd in een Nederlandstalig boek (Wormhoudt, Teunissen, & Savelsbergh, 2012) en in 2018 als Engelstalig boek met uitbreiding (Wormhoudt, Savelsbergh, Teunissen, & Davids, 2018). De grote belangstelling voor het ASM wordt momenteel beantwoord door het opleiden van sportkader, LO-docenten en fysiotherapeuten in de ASM Academy, het ontwikkelen van innovatieve trainingsmaterialen, het monitoren van beweegvaardigheid onder jeugd en het ontwerpen van beweegvoorzieningen voor gemeenten, scholen, sportaccommodaties en gezondheidscentra.

Meer informatie: www.athleticskillsmodel.nl/over-asm

Leerdoel 
Aan het eind van de opleiding kan je zelfstandig programma’s ontwerpen, verantwoorden en uitvoeren aan de hand van twee van de vijf Transfers of Learning van het ASM. Daarbij ken je de nieuwste inzichten van motorisch leren en kan je deze structureel toepassen in jouw trainingen, lessen of behandelingen. Tot slot is er ruim aandacht voor de theoretische en wetenschappelijke onderbouwing van deze “nieuwe manier van denken over bewegen”.

De opleidingsactiviteit

Je krijgt bij de eerste bijeenkomst een werkboek met naslagwerk en toepassingsopdrachten van de behandelde theorie. Het werkboek is de verbinding tussen de opleiding en de eigen praktijksituatie. De uitwerking van de opdrachten vindt buiten de bijeenkomsten plaats en zorgt ervoor dat de toepassing van het gedachtegoed zelfstandig kan worden geïmplementeerd.

Het niveau van de opleiding staat gelijk aan het hbo, dit vind je terug in het studieboek, werkboek en abstracte lesstof. Er zijn geen vrijstellingen mogelijk. Voor het met goed gevolg afsluiten van de opleiding geldt een 100% aanwezigheidsplicht. Wanneer je op een van de opleidingsdagen niet aanwezig kan zijn, is het mogelijk om deze dag in te halen bij een andere groep. Inhalen bij een andere groep gaat altijd in overleg met het secretariaat.

Onderwerpen: Aanleiding en ontstaan ASM | Visie op talentontwikkeling | Veelzijdig bewegen | Nieuwe inzichten van motorisch leren | Introductie Transfers of Learning | Toepassing ASM adhv ASM-bouwstenen | Plannen en structureren ASM | Biologische leeftijd, groeispurt (APHV) en sensitieve perioden | ASM-beweegbanen en MQ Scan | Athletic Skills Platform | Athletic Skills Track, Skills Garden en Athletic Skills Gymnasium.

Voor meer informatie kijk op http://www.athleticskillsmodel.nl/ of mail naar yordivermaat@athleticskillsmodel.nl 

Kosten
De prijs voor leden bedraagt € 850,00 inclusief leermiddelen en maaltijd. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl

Niet-leden betalen € 995,00 inclusief leermiddelen en maaltijd. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden kunt u ook profiteren van de speciale ledenprijs.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

Inschrijven
Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd verschijnt voor jou het juiste tarief (leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

Aantal deelnemers 
Aan deze bijscholing kunnen max. 26 Trainer-coaches deelnemen. Minimale deelname is 16.

Licentiepunten KNVB
De bijscholing (ASM-instructeursopleiding Advanced levert 7 punten op. 

Annuleren
Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 4 juni a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 4 juni a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 850
Niet ledenprijs € 995
10 juni 2022
17.00 uur
7 licentiepunten
KNVB Campus. Woudenbergseweg 56, Zeist. Leslocatie: Voetbal Medisch Centrum