Inschrijven kan tot 06-11-2022
Bijna vol
VVON Voetbal Congres 2022 te Zwolle
Lumen Event Center, Stadionplein 18, 8023 XK Zwolle (Ingang PEC Zwolle)
16 november 2022

ALGEMEEN

De VVON nodigt u van harte uit tot het bijwonen van het VVON Voetbal Congres 2022 te Zwolle. Het congres vindt plaats op WOENSDAG 16 NOVEMBER 2022 bij het Lumen Event Center, Stadionplein 18 te Zwolle (ingang via hoofdingang stadion PEC Zwolle). We zijn verheugd dat een viertal trainer-coaches bereid zijn om hun kennis en ervaring te delen met hun collega's. De vier trainer-coaches die op dit congres een presentatie zullen verzorgen zijn Laurens Knippenborg, Kees van Wonderen, Kris van der Hagen en Dick Schreuder. Hieronder in het kort de thema's van de presentaties.

Laurens Knippenborg (Hoofdtrainer Rohda Raalte - 4e divisie). Het thema van zijn presentatie is: 'Het instappen ontwikkelen van de maakbaarheid van de weg naar succes’. In zijn presentatie zal hij vanuit het proces van teamontwikkeling naar de praktijk gaan vertalen waar je als amateur-trainer begint bij een nieuwe club. Vanuit welke realistische eisen kun je gaan werken en hoe daag je je spelers uit? Ook zal Laurens zijn visie delen op het trainen en hoe je dit kunt vertalen naar de praktijk, welke hulpmiddelen je hiervoor beschikbaar kunt stellen en hoe je spelers bereikt om het maximale te bereiken?

Kees van Wonderen (Hoofdtrainer sc Heerenveen). De presentatie van Kees zal o.a. gaan over het samenwerken in de trainersstaf in de ontwikkeling en het trainbaar maken van het principe in de speelwijze: ‘Diepte in aanvallen’. Ook zal hij ingaan op de aspecten waar je mee te maken krijgt wanneer je begint bij een nieuwe club waaronder de samenwerking met een nieuwe staf en spelersgroep. En hoe verdelen we de taken en ontwikkelen we onze speelwijze bij sc Heerenveen in met name het creëren van diepte in het aanvallen.

Kris Van Der Haegen (Director Coach Education Belgische voetbalbond en Assistant bondscoach Belgische Vrouwen). Het thema waarover Kris zal gaan spreken is ‘De spelers- en trainersontwikkeling vanuit de Belgische opleidingsvisie’. De spelersgerichte aanpak (de individuele ontwikkeling als basis van teamontwikkeling) heeft in het Belgische voetbal tot diepgaande en cruciale wijzigingen geleid: Op die manier ontstond een voetbalformat op maat van de speler/kind. Wat is de rol van de trainer in deze zeer verschillende voetbalomgevingen? Hoe kunnen trainers de ideale speel- en leeromgeving creëren om het individu EN het team te laten evolueren? Hoe nemen we dat in de praktijk op en wat betekent dat dan ook concreet naar trainingsmethodologie? Hoe gaan we spelers effectief voorbereiden op de wedstrijd en hoe kan een “nationale” voetbalcultuur en trainingscultuur gecreëerd worden? Een hele reeks specifieke vragen waarop Kris in zijn presentatie een antwoord zal geven met hierbij in het achterhoofd vooral de vraag “WAAROM (doen we het zo)?”

Dick Schreuder (Hoofdtrainer PEC Zwolle). Dick zal aan de hand van een training uitgebreid ingaan op de speelwijze van PEC Zwolle die hij bij zijn aantreden heeft ingevoerd. Aan bod komen de hoofdmomenten van het voetbal maar Dick zal met name uitvoerig toelichten op welk wijze de tegenstander onder druk wordt gezet. In dit kader zal hij ook duidelijk maken welke rol er voor zijn stafleden is weggelegd en wat hij van hen verlangd. 

PROGRAMMA

Het  programma/tijdschema ziet er als volgt uit

09.00 - 10.00 Ontvangst deelnemers + Opening congres door Jan de Gier (Secretaris VVON)
10.00 - 11.05 Presentatie Laurens Knippenborg
11.05 - 11.25 Korte pauze
11.25 - 12.30 Presentatie Kees van Wonderen
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.35 Presentatie Kris van der Haegen
14.35 - 14.55 Korte pauze
14.55 - 16.00 Presentatie Dick Schreuder

16.00 - 16.30 Afsluiting en uitreiking certificaten

LICENTIEPUNTEN

Het bijwonen van dit congres levert 4 licentiepunten op voor het verlengen van uw licentie. Deze licentiepunten blijven 3 jaar geldig voor het aanvragen of verlengen van uw KNVB trainerslicentie.

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. Uitreiking certificaten alleen aan het einde van de bijeenkomst. Niet afgehaalde certificaten worden vernietigd.

Binnen enkele dagen na afloop van elke bijscholing voegen wij de behaalde licentiepunten ook toe aan het uw persoonlijke profiel. Hierdoor heeft u steeds een actueel overzicht van de behaalde licentiepunten. Uiteraard kunnen wij dit alleen doen voor leden van de VVON.

KOSTEN

De prijs voor leden bedraagt € 49,00. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl

Niet-leden betalen € 79,00. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden kunt u profiteren van de speciale ledenprijs.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

INSCHRIJVEN

Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd verschijnt voor jou het juiste tarief (ledenprijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

ANNULEREN

Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 9 november a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 9 november a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 49
Niet ledenprijs € 79
16 november 2022
10.00
4 licentiepunten
Lumen Event Center, Stadionplein 18, 8023 XK Zwolle (Ingang PEC Zwolle)