Vol
Nederlands Trainerscongres VVON 2023
Lumen Event Center, Stadionplein 18, 8023 XK Zwolle (Hoofdingang PEC Zwolle)
19 mei 2023

ALGEMEEN

De VVON nodigt u van harte uit tot het bijwonen van het Nederlands Trainerscongres VVON 2023. Het congres vindt plaats op VRIJDAG 19 MEI 2023 (de dag na Hemelvaart) in het Lumen Event Center, Stadionplein 18 te Zwolle (ingang via hoofdingang stadion PEC Zwolle). Voor de veldtrainingen in het programma maken we gebruik van het naastgelegen hoofdveld van Be Quick ‘28 . We zijn verheugd dat we een afwisselend programma hebben kunnen samenstellen met boeiende sprekers/onderwerpen. Chris de Graaf (Hoofdtrainer Spakenburg) en Pieter Zwart (Hoofdredactie Voetbal International) zullen u vertellen en laten zien hoe Spakenburg een aantal principes van internationale topclubs toepaste in het zeer succesvol verlopen KNVB Bekertoernooi. Daarnaast ook veldtrainingen van de JO-19 selectie van Groene Ster en de Jeugdopleiding met de O-13 van PSV. Ook zullen we tijdens dit congres de VVON-Awards uitreiken voor de ’beste trainer-coach per VVON-district. Tijdens dit congres zal Herman Hobert optreden als dagvoorzitter. Herman is sportcommentator - verslaggever en was eerder werkzaam voor o.a. NOS langs de lijn en Eurosport. Nu is hij werkzaam voor Ziggo sport en RTV Oost. Hieronder in het kort de sprekers en de thema's van de presentaties en veldtrainingen.

Joop Alberda. Het thema van zijn presentatie is ‘Een leven lang coachen - je moet het kunnen en willen’. We kennen Joop Alberda als de coach van de gouden ‘Lange Mannen’ van de Olympische Spelen van 1996. Door Guus Hiddink werd hij gevraagd om richting het Europees Kampioenschap in 2008 samen met hem het Russische voetbal weer op de kaart te zetten en het beleid voor de komende jaren uit te stippelen. Ook was Joop enige tijd verantwoordelijk voor de Cervélo Wielerploeg en interim technisch directeur bij de Atletiek Unie. Tot juli 2016 was hij technisch directeur van de KNZB (Zwembond) en van januari 2012 tot 2018 was hij lid van de Raad van Commissarissen bij voetbalclub AZ. Van september 2018 tot en met 1 november 2021 bekleedde Alberda de functie van technisch directeur bij de Nederlandse Volleybalbond (NEVOBO). Joop is een bevlogen spreker die een presentatie kan geven die naast sport als metafoor ook een maatschappelijke relevantie heeft. Een sportmetafoor door te tijden heen met de nadruk op de actualiteit van vandaag. En ook nu nog is hij continu bezig om het Nederlands (top)sportklimaat te verbeteren.

Maurice Verbunt (hoofdtrainer Groene Ster). Maurice zal de (zijn) voetbalvisie presenteren van Groene Ster. Zijn voetbalvisie is vooral gericht op het trainen en spelen vanuit spelprincipes. Naast een theoretische toelichting zal hij een duidelijke vertaalslag maken naar de praktijk. 
Maurice en zijn trainersstaf  zullen vervolgens met de JO19 van Groene Ster de spelprincipes vertalen naar de praktijk op het veld. Hij laat dan diverse oefen- en spelvormen zien waarin zijn visie m.b.v. de spelprincipes centraal staan.

Jeugdopleiding PSV Eindhoven. Het overkoepelende thema is ‘Individueel maatwerk & voetbalprincipes ’. De ontwikkeling van individueel talent staat binnen de PSV Academy voorop middels vijf ontwikkelingspijlers, met intensieve persoonlijke begeleiding en gebruik makend van innovaties op alle mogelijke gebieden. Ernest Faber (Hoofd Jeugdopleiding PSV) zal het eerste deel van deze presentste voor zijn rekening nemen. Joop Oosterveld (Voetbal Technisch Coördinator U18-U10) zal daarna vanuit de vijf ontwikkelingspijlers spreken over het DNA van de PSV Academy. En tot slot zal Edwin de Wijs (Voetbal Technisch Coördinator U18-U10) de vertaalslag maken naar de veldtraining en deze introduceren.

PROGRAMMA

Het  programma/tijdschema ziet er als volgt uit

09.00 - 10.00 Ontvangst en inschrijven deelnemers

10.00 - 10.05 Welkom door dagvoorzitter Herman Hobert (commentator Ziggosport/RTV-Oost)

10.05 - 10.10 Opening door Arnold Westen (voorzitter VVON)

10.10 - 11.30 Chris de Graaf (Spakenburg) en Pieter Zwart (VI) over het toepassen van principes van internationale topclubs tijdens het KNVB Bekertoernooi seizoen 2022/'23 door Spakenburg

11.30 - 12.00 Uitreiking VVON-Awards

12.00 - 12.45 Presentatie Maurice Verbunt (hoofdtrainer Groene Ster)

12.45 - 13.15 Pauze/warme snack tijdens korte wandeling naar hoofdveld Be Quick '28

13.15 - 14.15 Veldtraining JO19-selectie Groene Ster (Maurice Verbunt + assistenten)

14.15 - 15.00 Lunch

15.00 - 16.00 Presentatie Jeugdopleiding PSV

16.00 - 16.15 Verplaatsen naar hoofdveld Be Quick '28

16.15 - 17.15 Veldtraining Jeugdopleiding PSV (jeugdtrainers PSV)

17.15  - 17.30 Afsluiting/einde congres

Let op: programma/tijden onder voorbehoud van wijzigingen

LICENTIEPUNTEN

Het bijwonen van dit congres levert 4 licentiepunten op voor het verlengen van uw licentie. Deze licentiepunten blijven 3 jaar geldig voor het aanvragen of verlengen van uw KNVB trainerslicentie.

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. Uitreiking certificaten alleen aan het einde van de bijeenkomst. Niet afgehaalde certificaten worden vernietigd.

Binnen enkele dagen na afloop van elke bijscholing voegen wij de behaalde licentiepunten ook toe aan het uw persoonlijk VVON-profiel. Hierdoor heeft u steeds een actueel overzicht van de behaalde licentiepunten. Uiteraard kunnen wij dit alleen doen voor leden van de VVON.

KOSTEN

De prijs voor leden bedraagt € 65,00. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl

Niet-leden betalen € 95,00. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden, kunt u profiteren van de speciale ledenprijs.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

INSCHRIJVEN

Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd, verschijnt voor jou het juiste tarief (ledenprijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

ANNULEREN

Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 10 mei a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 10 mei a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie. Dit laatste is van toepassing ongeacht de reden van afmelden c.q. het niet (kunnen) verschijnen bij de bijscholing.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 65
Niet ledenprijs € 95
19 mei 2023
10.00
4 licentiepunten
Lumen Event Center, Stadionplein 18, 8023 XK Zwolle (Hoofdingang PEC Zwolle)