Vol
Studiedag met 'Praktische handvatten voor trainers in het amateurvoetbal' in Heerenveen
CIOS Heerenveen/Leeuwarden, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen
18 oktober 2023

ALGEMEEN

De VVON nodigt je van harte uit tot het bijwonen van een studiedag welke wordt georganiseerd in samenwerking met het  CIOS Heerenveen/Leeuwarden. Tijdens deze studiedag worden diverse praktische handvaten aangereikt voor trainers die werkzaam zijn in het amateurvoetbal. De bijscholing vindt plaats op het CIOS Heerenveen/Leeuwarden, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen.

Plenaire gedeelte
Het plenaire gedeelte zal worden verzorgd door Henk de Jong van sc Cambuur. Tijdens het plenaire gedeelte gaat Henk dieper in over het samenstellen van selecties en staf. Met jarenlange ervaring in zowel het profvoetbal als amateurvoetbal weet hij als geen ander dat dit op alle niveaus weer anders is. In een interactie met de aanwezige deelnemers wil Henk bespreken hoe je komt tot de ideale samenstellingen van je staf en wat je hierbij nodig hebt als trainer-coach.

Workshops – 2 workshoprondes
Na het plenaire gedeelte nemen de deelnemers deel aan 2 workshops, waarbij zij een keuze kunnen maken uit 4 workshops die worden aangeboden.

Het aantal deelnemers dat kan deelnemen is beperkt tot 100.

DE WORKSHOPS

Workshop 1 -  Johnny Jansen - trainer/coach PEC Zwolle. Onderwerp: Aanpak werkwijze nieuwe club. Als trainer werk je vanuit een voetbalvisie en spelprincipes op technisch en tactisch gebied. Echter hoe ga je hier mee om op het moment dat je binnenstapt bij een nieuwe club in relatie tot de kwaliteiten binnen je selectie waar je niet altijd invloed hebt op de samenstelling.

Workshop 2 - Hans Schrijver – trainer/coach vrouwen sc Heerenveen. Onderwerp: Aanpak periodisering en de benadering van coaching in het vrouwenvoetbal. Hans die jarenlang ervaring heeft binnen het betaalde voetbal heeft ervaren werken binnen het vrouwenvoetbal een andere benadering en aanpak vraagt. Tijdens deze workshop worden de aanwezige trainers meegenomen in de aanpak binnen de periodisering en word er ingegaan op de benadering binnen de coaching.

Workshop 3 – Björn Zwikker – trainer/coach FC Groningen O16. Onderwerp: Periodisering vanuit Tactische Principes. Tactische periodisering is een filosofie vertaald naar een trainingsmethodologie waarin zowel fysieke, technische als mentale elementen voorkomen. Echter  staat, zoals de titel al zegt, het ontwikkelen van de tactische elementen altijd centraal.

Workshop 4 – Nicky Boonstra – fysiektrainer sc Cambuur. Onderwerp: Fit worden en blijven in combinatie met “frisheid”. “Frisheid” is een term die steeds vaker opduikt in het huidige voetbal, maar hoe kun je dit in de praktijk vorm geven. Nicky Boonstra, fysiek trainer bij sc Cambuur, laat zien hoe hij hier vorm aan geeft binnen Cambuur en laat tevens zien hoe hij invulling geeft aan het fit worden en blijven van de selectie.

Bij het inschrijven voor deze studiedag dien je aan te geven aan welke 2 workshops je deel wenst te nemen. 

PROGRAMMA/TIJDSCHEMA

Het  programma/tijdschema ziet er als volgt uit
15.30 uur: Ontvangst deelnemers
16.00 uur: Presentatie Henk de Jong – sc Cambuur (plenair)
17.00 uur: Workshopronde 1 (25 deelnemers per workshop))
18.00 uur: Broodjesbuffet
19.00 uur: Workshopronde 2 (25 deelnemers per workshop)
20..00 uur: Plenaire evaluatie
20.15 uur: Einde studiedag

Programma en tijden onder voorbehoud van wijzigingen

LICENTIEPUNTEN

Het bijwonen van deze Studiedag levert 4 licentiepunten op voor het verlengen van uw licentie. Deze licentiepunten blijven 3 jaar geldig voor het aanvragen of verlengen van uw KNVB trainerslicentie.

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. 

Binnen enkele dagen na afloop van de bijscholing voegen wij de behaalde licentiepunten toe aan uw persoonlijke VVON-profiel. Hierdoor heeft u steeds een actueel overzicht van de behaalde licentiepunten. U kunt via uw VVON-profiel ook het bijbehorende certificaat downloaden en indien gewenst uitprinten. Uiteraard kunnen wij dit laatste alleen doen voor leden van de VVON. 

Niet-leden krijgen het certificaat per e-mail toegezonden.

KOSTEN

De prijs voor leden bedraagt € 37,00 (inclusief lunch, 2 consumpties en koffie/thee). Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl.

Niet-leden betalen € 67,00. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden kunt u profiteren van de speciale ledenprijs.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

INSCHRIJVEN

Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd, verschijnt voor jou het juiste tarief (ledenprijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

Bij het inschrijven voor deze studiedag dien je aan te geven aan welke 2 workshops je deel wenst te nemen. 

ANNULEREN

Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 11 oktober a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 11 oktober a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie. Dit laatste is eveneens van toepassing ongeacht de reden van afmelden c.q. het niet (kunnen) verschijnen bij de bijscholing.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 37
Niet ledenprijs € 67
18 oktober 2023
16.00
4 licentiepunten
CIOS Heerenveen/Leeuwarden, Abe Lenstra boulevard 29, 8448 JA Heerenveen