Vol
VVON Eindejaarcongres 2023
Hotel van der Valk, Winthontlaan 4, 3526 KV, Utrecht
27 november 2023

ALGEMEEN

De VVON nodigt je van harte uit tot het bijwonen van het VVON Eindejaarscongres op MAANDAG 27 NOVEMBER 2023 in hotel van der Valk, Winthontlaan 4, 3526 KV te Utrecht. Deelnemers nemen deel aan 2 plenaire sessies en 2 workshops. Er worden in totaal 4 workshops aangeboden en elke deelnemer kiest bij het inschrijven voor 2 workshops van zijn/haar voorkeur. Let op: voor elke workshop zijn een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Wanneer een workshop van jouw voorkeur vol is, kies dan een workshop waarvoor nog wel plaatsen beschikbaar zijn.

Plenaire sessies
De plenaire sessies, waaraan alle deelnemers deelnemen, worden verzorgd door Joop Alberda en Peter Hyballa.  Het congres zal worden geopend met de bijdrage van Joop Alberda. Het thema van zijn presentatie is ‘Een leven lang coachen - je moet het kunnen en willen’. Peter Hyballa zal het congres plenair afsluiten. Het thema van zijn bijdrage is ‘Gegenpressing'. Hij legt tot in detail uit wat Gegenpressing is en hoe het in de wedstrijdsituatie kan worden toegepast. Hieronder treft u meer informatie aan over deze beide plenaire sessies.

Joop Alberda (plenair)
Het thema van zijn presentatie is ‘Een leven lang coachen - je moet het kunnen en willen’. We kennen Joop Alberda als de coach van de gouden ‘Lange Mannen’ van de Olympische Spelen van 1996. Door Guus Hiddink werd hij gevraagd om richting het Europees Kampioenschap in 2008 samen met hem het Russische voetbal weer op de kaart te zetten en het beleid voor de komende jaren uit te stippelen. Van januari 2012 tot 2018 was hij lid van de Raad van Commissarissen bij voetbalclub AZ. Van september 2018 tot en met 1 november 2021 bekleedde Alberda de functie van technisch directeur bij de Nederlandse Volleybalbond (NEVOBO). Joop is een bevlogen spreker die een presentatie kan geven die naast sport als metafoor ook een maatschappelijke relevantie heeft. Een sportmetafoor door de tijden heen met de nadruk op de actualiteit van vandaag. En ook nu nog is hij continu bezig om het Nederlands (top)sportklimaat te verbeteren.

Peter Hyballa (plenair)
Peter Hyballa legt tot in detail uit wat Gegenpressing is en hoe het in de wedstrijdsituatie kan worden toegepast. Welke rol speelt pakkend taalgebruik daarbij? Wat betekent het goed willen uitvoeren van Gegenpressing voor je eigen speelwijze in balbezit? Wat kun je doen wanneer je zelf te maken krijgt met Gegenpressing? 

Twee workshoprondes
Na het eerste plenaire gedeelte nemen de deelnemers deel aan 2 workshops, waarbij je dus bij het inschrijven voor dit congres een keuze kunt maken uit 4 workshops die worden aangeboden. Hieronder tref je aan wie de workshops gaat verzorgen en wat de inhoud is van elke workshop.

DE WORKSHOPS

Workshop 1 -  Bart Heuvingh & Tim Koning. Bart Heuving studeerde bewegingswetenschappen en psychologie en werkt nu als hoofd topsportbegeleiding bij AZ. Hij schreef eerder samen met Marco van der Heide het boek ‘Talent van morgen’. En onlangs verscheen het boek ‘Groeimindset’ dat hij samen met Tim Koning schreef. Tim studeerde klinische psychologie en sportpsychologie. Hij schreef samen met Michiel van Schagen het boek ‘De talentformule’. In een aantal heldere stappen leggen ze in de workshop uit hoe je anders kunt kijken naar jouw prestaties, het proces ernaartoe en hoe jij jouw talent verder kunt ontwikkelen. Dus hoe kun jij jezelf een betere ‘groeimindset’ aanleren.

Workshop 2 - Sjoerd van der Coelen. Sjoerd is hoofdtrainer van RKSV Wittenhorst dat uitkomt in de 4e divisie. Hij promoveerde het afgelopen seizoen met zijn elftal en voor zijn prestaties werd hij beloond met de VVON-Award voor beste trainer-coach in zijn district Zuid2. In deze Workshop wil hij de deelnemers op interactieve wijze meenemen in zijn werkwijze bij RKSV Wittenhorst. Wat is zijn (voetbal)visie, wat zijn zijn spelprincipes en hoe heeft hij die omgezet in een speelwijze bij Wittenhorst? Hoe zijn ze deze speelwijze gaan ontwikkelen en welke keuzes zijn er onderweg gemaakt c.q. heeft men moeten maken. Tijdens deze Workshop zal zijn relatie met spelers (mensen) als rode draad aanwezig zijn. In de visie van Sjoerd zijn zijn spelers de belangrijkste factor om resultaat te behalen. Dus hoe ga je om met de speler als mens. En uiteraard is er voldoende ruimte voor interactie. Na afloop hoopt hij dat de deelnemers geïnspireerd zullen zijn geraakt en aan het denken zijn gezet om dit te gaan vertalen naar hun eigen visie en speelwijze, zodat ze hun eigen "verhaal" kunnen gaan schrijven dat past bij hun situatie.

Workshop 3 – Paul Brandenburg & Jeroen Peetoom. Tijdens deze workshop nemen Paul Brandenburg (HJO AZ Alkmaar) en Jeroen Peetoom (Prestatie & ontwikkeling) jou mee in de wijze waarop AZ naar talent kijkt en hoe zij een omgeving creëren om het maximale uit spelers te halen. Zij zullen vertellen hoe men werkt bij AZ.

Paul en Jeroen zijn ook benieuwd hoe de deelnemers aan deze workshop over opleiden c.q. begeleiden van jeugd denken. Een workshop met ruimte voor interactie.

Workshop 4 –  Jeroen Rijsdijk. Het thema van deze workshop is ‘Tactische aanpassingen/variaties in de as en op de flanken binnen de teamfunctie aanvallen, vanuit de formatie 1-4-3-3 punt naar achter'. Inhoudelijk behandeld de workshop o.a. de volgende onderdelen:
1 Hoe zet ik met mijn team de TP in keuzes? (o.a. variaties in veldbezetting, positiewisselingen en rotaties)
2 Hoe spelen we de tegenpartij uit? (o.a. creëren overtal, vinden van de vrije man & aanvallen ruimtes)
3 Hoe komen we tot kansen? (o.a. verschillende type voorzetten, steekballen, bezetting in & rondom 16m)
Ook tijdens deze workshop voldoende tijd en ruimte voor interactie.

Bij het inschrijven voor dit congres dien je aan te geven aan welke 2 workshops je deel wenst te nemen. 

PROGRAMMA/TIJDSCHEMA

Het  programma/tijdschema ziet er als volgt uit
13.00 - 14.00     Aanmelden deelnemers met broodje, koffie/thee
14.00 - 15.00     Joop Alberda (plenair)
15.15 - 16.15     1e workshopronde
16.15 - 16.45      Koffie/thee pauze
16.45 - 17.45      2e workshopronde
17.45 - 18.30      Pauze met snack
18.30 - 19.30      Peter Hyballa
19.30  - 19.45     Einde congres - uitreiking boek ‘Groeimindset’

Programma en tijden onder voorbehoud van wijzigingen

PARKEREN EN OPENBAAR VERVOER

Parkeren en openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Utrecht beschikt over een parkeergarage voor 330 personenauto's. Omdat de parkeergelegenheid beperkt is, adviseren wij je om hiermee rekening te houden. Het hotel is uitstekend met het openbaar vervoer te bereiken en er zijn goedkope parkeergelegenheden op loopafstand van het hotel. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Parkeertarief P+R Westraven
Voor € 5,00 koopt u bij de automaat een combikaartje parkeren en reizen.

Openbaar vervoer
Verschillende buslijnen en ook de sneltrams brengen u binnen 10 minuten van het Centraal Station Utrecht naar het hotel. Tijdens de spits vertrekt er iedere 7 minuten een bus of tram, en buiten de spits en in het weekend iedere 10 minuten. Buslijnen: 65, 74 en 77 en Sneltramlijnen: 20 en 21.

LICENTIEPUNTEN

Het bijwonen van dit congres levert 4 licentiepunten op voor het verlengen van uw licentie. Deze licentiepunten blijven 3 jaar geldig voor het aanvragen of verlengen van uw KNVB trainerslicentie.

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. 

Binnen enkele dagen na afloop van de bijscholing voegen wij de behaalde licentiepunten toe aan uw persoonlijke VVON-profiel. Hierdoor heeft u steeds een actueel overzicht van de behaalde licentiepunten. U kunt via uw VVON-profiel ook het bijbehorende certificaat downloaden en indien gewenst uitprinten. Uiteraard kunnen wij dit laatste alleen doen voor leden van de VVON. 

Niet-leden krijgen het certificaat per e-mail toegezonden.

KOSTEN

De prijs voor leden bedraagt € 79,00. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl.

Niet-leden betalen € 119,00. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden kunt u profiteren van de speciale ledenprijs.

GRATIS BOEK - Cadeautje voor elke deelnemer. Aan het einde van het congres ontvangt iedereen het boek "Groeimindset'. In dit boek leggen de auteurs Bart Heuvingh (HJO AZ Alkmaar) en Tim Koning (sportpsycholoog) in 15 heldere stappen uit hoe je anders kunt kijken naar je prestaties, het proces ernaartoe en hoe je talent verder kunt ontwikkelen. Een boek dat makkelijk leest en je als trainer heel veel praktische tips aanreikt. Winkelwaarde van het boek is € 22, 99. Wil je meer weten over dit boek, KIJK DAN HIER.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

INSCHRIJVEN

Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd, verschijnt voor jou het juiste tarief (ledenprijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

Bij het inschrijven voor deze studiedag dien je aan te geven aan welke 2 workshops je deel wenst te nemen. 

ANNULEREN

Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 20 november a.s. ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 20 november a.s. of daarna bestaat geen recht op restitutie. Dit laatste is eveneens van toepassing ongeacht de reden van afmelden c.q. het niet (kunnen) verschijnen bij de bijscholing.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 79
Niet ledenprijs € 119
27 november 2023
14.00
4 licentiepunten
Hotel van der Valk, Winthontlaan 4, 3526 KV, Utrecht