Vol
Bijscholing 'De zelfbewuste trainer/coach' - 2 avonden - 6 Licentiepunten
Speeltuin Oosterkwartier, Dahliastraat 16, 3742 RL, Baarn
28 februari 2024

Inhoud bijscholing

Opdrachtgever:  VVON
Uitvoerder : TR Coaching

Deze bijscholing bestaat uit 2 bijeenkomsten. Data, tijden en locatie zijn:
28 februari 2024 - 19:00 tot 22:00 uur
13 maart 2024 - 19:00 tot 22:00 uur

Speeltuin Oosterkwartier, Dahliastraat 16 te Baarn

De Coaches
Coaches zijn Raymond Bronkhorst en Tom Gesgarz.
Beiden, werkzaam als voetbaltrainer en werkzaam in het onderwijs.
Raymond en Tom zijn met deze manier van kijken begonnen in het onderwijs en zien veel raakvlakken in de sport. Graag nemen zij jou mee in het bewuster handelen als trainer/coach.

Algemeen
Wat is een talent? Dit is een vraag die je op veel manieren kunt beantwoorden. De Dikke van Dale zegt; talent: aangeboren vermogen om iets goed te kunnen; = aanleg, begaafdheid. Dit betekent niet direct dat iedereen zijn of haar talent optimaal benut. Een talent is pas een talent als de persoon in kwestie het talent in de juiste context weet te gebruiken. Deze persoon ervaart dan dat hetgeen ze doen totaal geen moeite kost en dat ze er goed in zijn.

De maatschappij gaat snel. De algemene trend is, dat veel van onze beslissingen binnen een zeer korte tijd gemaakt moeten worden. Dit zorgt ervoor dat jij als trainer/coach in sport, onderwijs of in een ander gebied, jezelf niet de tijd geeft om te kijken wat een beslissing voor een effect heeft op jezelf.

In deze bijscholing vinden wij maatwerk belangrijk en kun jij als deelnemer een keuze maken uit verschillende leerdoelen. Tijdens de sessies zullen verschillende thema’s aangeraakt worden die jou hierbij kunnen helpen. Aan de hand van deze thema’s willen wij jou bewuster laten worden van jouw talent, jouw mindset en ‘valse ik’ en/of je leren hoe je talenten bij andere ziet.

Leerdoelen waaruit de deelnemer kan kiezen
Leerdoel 1: De deelnemer kan aan de hand van de opleidingsactiviteit een analyse maken op zijn persoonlijke talenten en deze doelgericht inzetten binnen een passende context.

Leerdoel 2: De deelnemer heeft aan het einde van deze opleidingsactiviteit inzicht in hoe een complementaire staf samen te stellen op basis van talent.

Leerdoel 3: De deelnemer kan aan de hand van de opleidingsactiviteit talenten herkennen bij spelers en is in staat om deze positief te benutten m.b.t. het in hun kracht zetten van de speler(s).

Leerdoel 4: De deelnemer kan aan de hand van de opleidingsactiviteit vertragen op ‘het eigen gevoel’ en dit koppelen aan eigen handelen en handelen van zijn/haar omgeving.

Leerdoel 5: De deelnemer maakt zichzelf aan de hand van de opleidingsactiviteit zelfbewust van het pedagogisch handelen richting spelers gericht op het gebruiken van ‘growth mindset’ taal.

De opleidingsactiviteit
De beginsessie; deze duurt 3 uur 
● Analyse van je Talentprofiel. De talenten die je energie geven, waarmee je in ‘flow’ kunt komen en hoe je die in kunt zetten als leider, trainer of coach.
● Je leert stil te staan bij jouw talenten, mindset en zelfbeeld en het effect wat dit heeft op jou als trainer/coach.
● Aan het eind van deze sessie heb je al een richting waarin jij je wilt ontwikkelen en gaat vanuit daar starten met een plan van aanpak. Deze zul je dan voor bespreken met je TR leercoach en je buddy.

De leer-actie-periode; deze heeft een doorlooptijd van 5 weken
● In deze periode voer je je plan van aanpak uit: zelfsturing, plaats- en tijd ongebonden.
● Wat je leert, bijvoorbeeld; handelen vanuit de ‘ware ik’; het coachen op mindset; en het inzetten van talenten pas je gelijk toe in je werkzaamheden als trainer/coach.
● Je noteert leeracties in een logboek die je in week 3 van deze periode naar je buddy en TR leercoach stuurt. Beiden geven in week 4 feedback.

De eindsessie; deze duurt 3 uur 
● In deze sessie presenteer jij over je eigen leerproces, leeracties en bereikte doelen. Waar ben jij jezelf bewuster van geworden? Wat is het effect van jouw handelen op spelers en staf?
● Je krijgt van je buddy en collega’s van deze sessie feedback over jouw leerproces. En visa versa: je ziet de ontwikkeling en leertraject van je collega’s langskomen. Vanwege de verschillende talenten maatwerk- en leertrajecten, allemaal anders!
Voor meer informatie kijk op www.trcoaching.nl of mail naar info@trcoaching.nl

Kosten
De prijs voor leden bedraagt € 99,00. Om in aanmerking te komen voor de ledenprijs dient u wel eerst in te loggen als lid. Problemen met inloggen? Stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl

Niet-leden betalen € 119,00. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan nu lid van de VVON. Direct nadat u lid bent geworden kunt u ook profiteren van de speciale ledenprijs.

KLIK HIER VOOR ALLE VOORDELEN VAN HET LIDMAATSCHAP EN WORD NU LID

Inschrijven
Om je in te schrijven voor deze bijscholing moet je als lid van de VVON eerst inloggen. Nadat je hebt ingelogd verschijnt voor jou het juiste tarief (leden prijs) en kun je inschrijven. Ben je al ingelogd? Dan verschijnt direct het juiste tarief.

Wij verzoeken je om niet in te schrijven als niet-lid terwijl je wel lid bent van de VVON, maar niet weet hoe in te loggen. Heb je problemen met inloggen, stuur dan een e-mail naar info@vvon.nl. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Niet-leden kunnen uiteraard inschrijven zonder in te loggen.

De inschrijving sluit wanneer het maximale aantal deelnemers is bereikt. U bent pas ingeschreven wanneer u hiervan een schriftelijke bevestiging per e-mail heeft ontvangen.

Aantal deelnemers 
Aan deze bijscholing kunnen max. 25 Trainer-coaches deelnemen. Minimale deelname is 10.

Licentiepunten
Het bijwonen van deze bijscholing levert 6 licentiepunten op voor het verlengen van uw licentie. Deze licentiepunten blijven 3 jaar geldig voor het aanvragen of verlengen van uw KNVB trainerslicentie.

Voor het behalen van de licentiepunten is het noodzakelijk het gehele programma bij te wonen. 

Binnen enkele dagen na afloop van de bijscholing voegen wij de behaalde licentiepunten toe aan uw persoonlijke VVON-profiel. Hierdoor heeft u steeds een actueel overzicht van de behaalde licentiepunten. U kunt via uw VVON-profiel ook het bijbehorende certificaat downloaden en indien gewenst uitprinten. Uiteraard kunnen wij dit laatste alleen doen voor leden van de VVON. 

Niet-leden krijgen het certificaat per e-mail toegezonden.

Annuleren
Indien u na uw inschrijving/betaling wenst te annuleren, dan dient u dit te doen door een e-mail te sturen aan info@vvon.nl. Bij annulering vóór 19 februari 2024 ontvangt u het door u betaalde bedrag retour. Bij annulering op 19 februari 2024 of daarna bestaat geen recht op restitutie, ongeacht de reden van annuleren en/of niet verschijnen.

Terug naar overzicht
Ledenprijs € 99
Niet ledenprijs € 119
28 februari 2024
19.00 uur
6 licentiepunten
Speeltuin Oosterkwartier, Dahliastraat 16, 3742 RL, Baarn