Geplaatst op 18 mei 2015

Adrie Poldervaart wint Rinus Michels Award

Adrie Poldervaart is tijdens het 13e Nederlands Trainerscongres in Zwolle gekozen tot beste amateurtrainer seizoen 2014/2015. De trainer-coach van hoofdklasser vv Zwaluwen uit Vlaardingen ontving uit handen van Arnold Westen (voorzitter VVON) de Rinus Michels Award.

Uit elk VVON-district was vooraf één amateurtrainer door de VVON genomineerd: Noord: Jan Vlap, Harkemase Boys – West I:Ron van der Gracht, Hollandia – West II: Adrie Poldervaart, v.v. Zwaluwen – Oost: Frans Koenen, RKHVV – Zuid I: Ron Timmers, v.v. Dongen en Zuid II: Erwin van Breugel, Blauw Geel ‘38.

Volgens de 36 hoofdtrainers in het betaald voetbal is Phillip Cocu de beste coach van het afgelopen seizoen. Dat bleek vrijdag 15 mei tijdens het met ongeveer 1.400 aanwezige trainers zeer druk bezochte Trainerscongres in Zwolle. Deze waardering van zijn vakcollega’s leverde de succesvolle PSV-coach de Rinus Michels Award op. Ook werden er Rinus Michels Awards uitgereikt aan de jeugdopleiding van AZ en aan DVS’33 vanwege het uitstekende jeugdbeleid.

De Rinus Michels Awards worden elk jaar ook gebruikt als een bijzondere stimuleringsprijs voor jeugdopleidingen van betaald voetbalclubs en amateurverenigingen. De hoofden opleidingen in het betaald voetbal kozen uit de vier genomineerde jeugdopleidingen Feyenoord, PSV, AZ en Ajax. Zij kozen AZ vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Hoofd Opleiding Aloys Wijnker van AZ en zijn kader hebben op dit gebied volgens hun collega’s het afgelopen seizoen de beste prestatie geleverd.

Ook de jeugdopleiding van DVS’33 uit Ermelo mag het logo van de Rinus Michels Award in al haar uitingen gebruiken. De club verdient volgens de KNVB deze bijzondere stimuleringsprijs vanwege het gevoerde jeugdbeleid. Naast DVS’33 waren ook Be Quick (Groningen), AFC (Amsterdam), Quick (Den Haag), UNA (Veldhoven) en Helden genomineerd.

Guus Hiddink werd door Leo Beenhakker verrast door met de toekenning van de Oeuvreprijs. De bondscoach was oprecht verrast door deze onverwachte wending bij de Awards: “Ik merk dat ik zelfs enigszins geëmotioneerd ben, omdat het een waardering is van mensen die het Nederlands voetbal een warm hart toedragen.”