Geplaatst op 12 november 2017

Video’s met oefenstof en presentaties – Boeiende en leerzame bijscholing bij De Graafschap

De ongeveer 150 deelnemers aan de bijscholing werden welkom geheten door Wim Benders (coördinator VVON/district Oost) en Hans Martijn Ostendorp (algemeen directeur De Graafschap). Daarna begon de bijscholing met een duidelijke en boeiende presentatie over de keepersopleiding bij De Graafschap, waarbij voor elke leeftijdscategorie tot in detail is beschreven over welke vaardigheden de keepers dienen te beschikken. Edwin Susebeek maakte gedurende zijn presentatie op een bevlogen wijze duidelijk dat keepen (en het opleiden van keerpers) een echt vak is.

Daarna werd het spreekgestoelte overgenomen door Sandor van der Heide. Sandor gaf een duidelijke uiteenzetting over de speelwijze van De Graafschap. De uitleg met bijbehorende slides gaven een goed beeld van de ‘ontwikkeling speelwijze’ van De Graafschap.

Na de lunch en de mogelijkheid om het stadion te bezichtigen verplaatste de bijscholing zich richting het trainingsveld. In 3 sessies werd, door de technische staf onder leiding van Henk de Jong, inzicht gegeven in de wijze waarop De Graafschap tijdens trainingen werkt aan het verbeteren van haar speelwijze. Bij alle vormen kwam telkens weer naar voren dat ‘het hoog druk zetten’ tot in detail werd benadrukt. De afstemming/communicatie tussen de spelers is daarbij van essentieel belang. Sandor van der Heide liet in een kleinere oefenvorm, en kleinere ruimte, zien dat het principe van ‘het hoog druk zetten’ ook daarin trainbaar is.

De deelnemers hebben de inhoud van de bijscholing als zeer boeiend en leerzaam ervaren. De VVON dankt De Graafschap voor haar gastvrijheid en komt graag nog eens terug op ‘De Vijverberg’ in Doetinchem.

KLIK HIER voor een korte video compilatie met beelden van de bijscholing.

Voor het bekijken van de oefenstof en de presentaties KLIK HIER (Inloggen als lid vereist).