Geplaatst op 20 maart 2018

Diverse video’s met oefenvormen en Powerpoint presentaties – Boeiende en leerzame bijscholing bij HHC Hardenberg

Na een kort woord van welkom aan de ongeveer 100 deelnemers door Wim Benders (coördinator district Oost) nam Gert Jan Karsten (Hoofdtrainer HHC) het stokje over met een korte inleiding over het programma van de bijscholing.

De bijscholing begon met een presentatie over voeding. Gert Jan Karsten maakte duidelijk dat er op dit gebied, ook bij amateurclubs, nog veel te winnen valt. Waar HHC vroeger op een parkeerplaats langs de snelweg een maaltijd kreeg welke leek op pasta, daar wordt nu serieus gekeken naar wat, waar en wanneer spelers voeding tot zich nemen. Dit wordt ook steeds afgestemd op het tijdstip waarop wordt gespeeld. En na afloop van de wedstrijd steevast toetjes voor de spelers. HHC wordt hierin ondersteunt door het bedrijf ‘Spat Verandert’.

Daarna nam Jan- Piet Bosma (assistent-trainer HHC) het woord. Hij gaf tekst en uitleg over Johan Sports. Dit is een programma/methode waarmee de fitheid en de inspanningen tijdens trainingen en wedstrijden wordt gemeten en gemonitord. Spelers lopen tijdens trainingen en wedstrijden met een hesje + GPS meter. Hiermee wordt bijvoorbeeld per speler individueel gemeten hoeveel hij heeft gelopen en op welke posities hij heeft gelopen. Hoewel het nog een proef is, en e.e.a. nog moet worden geëvalueerd, gaf Jan-Piet Bosma aan dat hij het zeker zag als een goed en nuttig hulpmiddel.

Tenslotte gaf Gert Jan Karsten middels enkele tekeningen/slides tekst en uitleg over de doelstelling van de tactische training van deze avond. Op het veld werd de theorie op een boeiende en duidelijke wijze vertaald in de gegeven training. De coachmomenten waren duidelijk te horen en maakten duidelijk waar de accenten lagen in deze training.

De VVON en de aanwezige trainers kunnen terugkijken op een leerzame en boeiende bijscholing. Gert Jan Karsten en zijn staf worden bedankt voor hun openheid en de vereniging HHC voor de geboden gastvrijheid.

KLIK HIER voor een video compilatie van de bijscholing.

KLIK HIER voor diverse video’s met oefenvormen en een Powerpoint presentatie van deze bijscholing (inloggen is vereist).