Geplaatst op 16 april 2019

VIDEO – Boeiende en leerzame bijscholing bij RKZVC

Nadat Wim Benders, coördinator district Oost, de ongeveer 100 aanwezige trainers welkom had geheten in de kleine maar knusse kantine van RKZVC, nam Laurens Knippenborg (Hoofdtrainer RKZVC) het woord over. Hij nam de groep mee in een boeiend betoog over Teamontwikkeling. Een proces waar hij al een aantal jaren heel veel tijd en energie in heeft geïnvesteerd samen met zijn team en staf. Gelet op het feit dat zijn elftal de voorgaande 3 seizoenen telkens kampioen is geworden, kun je gerust stellen dat alle inspanningen zijn uitwerking niet hebben gemist.

Na ongeveer een uur gaf Laurens een toelichting op de training die zou gaan volgen. De training startte met een warming-up met als thema: inlopen i.c.m. inspelen, balverwerking en positiewisseling. Hierbij werd gebruikt gemaakt van dummy’s, die als tegenstanders fungeerden. De snelheid van het spel werd verhoogd door meerdere ballen in te brengen. De WU afgesloten met pass-, trap- en coördinatie vormen. De training stond in het teken van het omschakelen, zowel vanuit balbezit als bij balverlies, in complexe vormen en wedstrijdsituaties.

Het was een bijzonder geslaagde bijeenkomst waarin Laurens Knippenborg zeer uitgebreid en op een open wijze tekst en uitleg gaf over zijn werkwijze bij RKZVC. De deelnemers konden dan ook met een goed gevoel huiswaarts gaan.

KIJK HIER voor een video compilatie van de bijscholing

KIJK HIER voor de uitgewerkte training en de presentatie over teamontwikkeling (Inloggen als lid is vereist)