Geplaatst op 19 oktober 2019

Compilatievideo studiedag FC Emmen

Op woensdag 9 oktober 2019 was de VVON district Noord te gast bij Eredivisionist FC Emmen. Ruim 200 trainers reisden af richting Emmen om trainer Dick Lukkien eens ‘live’ aan het werk te zien. Na de promotie vorig seizoen naar de Eredivisie is Dick Lukkien op dit moment erg populair in en rondom Emmen. En terecht want de oefenmeester heeft het afgelopen jaar laten zien om met beperkte middelen prima resultaten te behalen met bij tijd en wijlen aantrekkelijk voetbal.

Na de opening van districtscoördinator Jacob Botter nam namens FC Emmen Ben Haverkort de microfoon over. De oud FC Emmen speler die na zijn actieve loopbaan als voetballer scheidsrechter werd in het betaalde voetbal (1999 tot 2011) kwam na 6 jaar te hebben gewerkt in de commercie bij FC Groningen in 2017 terug bij FC Emmen in de functie van directeur. Haverkort vertelde in geuren en kleuren over de gevolgen voor FC Emmen dat na 33 jaar eerste divisie in het seizoen 2017-2018 voor het eerst via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie.

Na de opening was het tijd voor de praktijk. Dick Lukkien en zijn assistenten namen de aanwezige trainers mee in hoe er aandacht wordt besteed aan het trainen vanuit spelprincipes binnen de speelwijze van FC Emmen. Waar de 1e selectie liet zien hoe er gewerkt wordt met spelprincipes bij de teamfunctie aanvallen liet tijdens het middagprogramma de jeugd van FC Emmen, onder leiding van Ruurd Jalving, dit zien bij de teamfunctie verdedigen. Daarnaast gaf ook Peter Eppinga, Performance manager, nog een boeiende presentatie waarin hij uitleg gaf over de individualisering in het kader van belastingbelastbaarheid (loadmanagement). Een verslag van deze presentatie treft aan in ons komende magazine dat omstreeks 1 november op uw deurmat valt. Aan overige onderwerpen zal aandacht worden besteed in het december nummer van ons magazine ‘De TrainerCoach’.

Op een later moment zullen wij op deze website nog meer videomateriaal tonen van de trainingen die op deze dag te zien waren.

KIJK HIER voor een video-compilatie van de zeer geslaagde studiedag bij FC Emmen.