Geplaatst op 10 augustus 2021

DE EVOLUTIE VAN DE VOETBALVISIE VAN LOUIS VAN GAAL

Louis van Gaal is door de KNVB officieel benoemd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Samen met zijn – eveneens nieuwe – technische staf, bestaande uit Danny Blind (assistent), Henk Fraser (assistent) en Frans Hoek (keeperstrainer), gaat hij per direct aan de slag voor het Nederlands elftal. Op 4 augustus 2021 is het viertal met de KNVB een samenwerking overeengekomen tot en met het WK dat in 2022 in Qatar zal worden gespeeld. Het is dan uiteraard nog wel zaak dat Oranje zich eerst nog kwalificeert voor dit WK.

Rob Siekmann, o.a. auteur van het boek ‘De Hollandse School van het totaalvoetbal‘, geeft in onderstaand artikel een beeld van de hoe de voetbalvisie van Louis van Gaal zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het geeft een mooi beeld van zijn visie en werkwijze sinds Van Gaal in september 1991 de leiding van Leo Beenhakker overnam bij Ajax.

De vraag is  nu hoe Louis van Gaal in het restant van de kwalificatiereeks voor het WK 2022 gaat spelen. De voorgeschiedenis wijst uit dat er twee fundamenteel verschillende speelwijzen: 1-4-3-3/1-3-4-3 of 1-5-1-2-2/1-3-1-4-2 door hem zijn toegepast.

LEES HIER het artikel over ‘De evolutie van de voetbalvisie van Louis van Gaal’

Tip: Tot eind augustus is het nog mogelijk het boek ‘ ‘De Hollandse School van het totaalvoetbal’ met korting aan te schaffen. Voor meer informatie KIJK HIER.