Geplaatst op 17 april 2018

Duitse invloed op bijscholing vv Hoogeveen

Door onvoorziene omstandigheden kon de studiebijeenkomst bij Achilles 1894 niet plaatsvinden. Ondanks dat wist het district Noord in een kort tijdsbestek een waardig vervanger te vinden in de persoon van Nico Haak, hoofdtrainer bij de vv Hoogeveen. Nico Haak, in het dagelijks leven trainer/coach van FC Zwolle O14 en assistent trainer bij FC Zwolle O19 liet de in grote getale belangstellende amateurtrainers kennismaken met enkele typische ‘Duitse’-voetbalvormen waar o.a. Julian Nagelsmann mee werkt. Nagelmann in Duitsland bekend als een innovatieve trainer met een bijzondere voetbalfilosofie. In de getoonde voetbalvormen liet Nico dat zijn spelers steeds nieuwe prikkels kregen met veranderende regels en veel vrijheid in het maken van keuzes.

Na de praktijk nam Peter Lulof, mental coach, het woord. ‘Mental Coaching’ een begrip dat al langer bestaat in het betaald voetbal, maar dat ook steeds meer zijn intrede doet in het amateurvoetbal. In mental coaching draait het om verbeterd presteren. De basis hierin wordt gelegd door overtuiging ‘ik kan het’ en motivatie ‘ik wil het’.  Een boeiende materie die ook door amateurtrainers kan worden toegepast!

De VVON en de deelnemers kunnen terugkijken op een innovatieve bijeenkomst en willen Nico Haak met zijn staf en selectie bedanken voor hun inzet en de vv Hoogeveen voor de gastvrijheid.

Ga naar de Kennisbank voor de presentatie (oefenstof) van Nico Haak en de presentatie (Mental Coaching) van Peter Lulof (inloggen als lid is vereist).