Geplaatst op 19 mei 2012

Eric Meijers beste Amateurtrainer

Eric Meijers, trainer van Topklasser Achilles’29 uit Groesbeek, is door zijn collega’s gekozen tot beste Amateurtrainer van het afgelopen seizoen. Hij ontving hiervoor de Rinus Michels Award uit handen van Arnold Westen, voorzitter van de VVON. In het betaalde voetbal ging de prijs naar Ronald Koeman. Ook werden Rinus Michels Awards uitgereikt aan de jeugdopleiding van HHC Hardenberg en Feyenoord/Excelsior vanwege het uitstekende jeugvoetbalbeleid.

Tijdens het Nederlands Trainerscongres dat dit jaar voor de 10e keer werd georganiseerd door de VVON en de CBV, in samenwerking met de KNVB en het vakblad “De Voetbaltrainer”, bepaalden de ruim duizend aanwezige trainers wie zich een jaar lang de beste amateurtrainer van Nederland mag noemen. Uit elk KNVB-district was vooraf één amateurtrainer door de VVON genomineerd: Gerrie Benes (vv Drenthina), Eric Meijers (Achilles’29), Bart Logchies (AFC Ajax), Niek Oosterlee (Rijnsburgse Boys), Piet Drijvers (RKSV Nemelaer) en Dominik Vergoossen (RKSV Bekkerveld). De meeste stemmen kreeg Eric Meijers. Eric Meijers was dit jaar voor de derde keer genomineerd en was dan ook zeer blij dat hij nu eindelijk wel werd gekozen tot beste amateurtrainer van het seizoen 2011/2012.

De Rinus Michels Awards worden elk jaar ook gebruikt als een bijzondere stimuleringsprijs voor jeugdopleidingen van betaalde clubs en amateurverenigingen. De KNVB nomineerde Ajax, Feyenoord/Excelsior en AZ. De hoofden opleiding kozen Feyenoord/Excelsior vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Hoofd Opleiding Stanley Brard en zijn kader hebben op dit gebied volgens hun collega’s het afgelopen seizoen de beste prestatie geleverd. Voor de derde keer achtereen is Feyenoord/Excelsior in de prijzen gevallen.

Amateurclub HHC Hardenberg verdient volgens de KNVB deze bijzondere stimuleringsprijs vanwege het gevoerde jeugdbeleid. Een in het oog springende ontwikkeling is de verantwoordelijkheid die HHC neemt naar zijn omgeving. De club werkt samen met de Voetbalacademie FC Twente en de KNVB aan een structuur waarbij ‘kleinere’ amateurverenigingen meegenomen worden in een proces van clubontwikkeling. De club fungeert hierbij als een Regionaal Voetbalsteunpunt. Naast HHC (Hardenberg) waren ook BFC (Bussum), RKDEO (Nootdorp), vv Zeelandia (Middelburg) en Wittenhorst (Horst) genomineerd.

De Oeuvreprijs werd dit jaar niet uitgereikt omdat het volgens de vakjury een unieke prijs is voor trainers/coaches die nationaal en internationaal op hoog niveau prestaties hebben geleverd en die het ‘veld’ verlaten hebben.