Geplaatst op 28 februari 2023

FIFA kiest Sarina Wiegman als beste vrouwelijke coach – lees hier ook het verslag van haar presentatie op het VVON Voetbalcongres

Sarina Wiegman, bondscoach Engelse vrouwen, is voor de derde keer in haar loopbaan door de FIFA verkozen tot beste vrouwelijke coach. De 53-jarige trainster kende vorig jaar (2022) een geweldige zomer, toen ze met de Engelse nationale vrouwenploeg Europees kampioen werd.

Dat lukte Wiegman ook al in 2017 met het Nederlands vrouwenelftal, waarna ze in 2019 met de Oranje Leeuwinnen net naast wereldgoud greep. Tijdens haar eerste eindtoernooi met Engeland veroverde ze de Europese titel door in de finale in eigen land na verlenging af te rekenen met Duitsland: 2-1.

Op 7 december 2022 was Saarina Wiegman één van de sprekers op het VVON Voetbalcongres in Hoofddorp. Het thema van haar presentatie was: ‘Ontwikkeling van een speelcultuur en speelwijze‘. Wanneer je benieuwd naar hoe Sarina denkt over het bouwen van een team, en hoie ze dat heeft gedaan bij de Engelse vrouwen , lees dan het verslag van haar presentatie tijdens het VVON-congres.

LEES HIER HER VERSLAG