Geplaatst op 28 juni 2024

Geslaagde Masterclass met als thema ‘didactisch periodiseren binnen je jaarplanning’

Een groepje enthousiaste trainers heeft donderdag 27 juni een masterclass bijgewoond die gegeven werd door Anjo Coppus bij De Treffers in Groesbeek. Het onderwerp van de masterclass was ‘didactisch periodiseren binnen je jaarplanning’, en in een 3 uur durende sessie heeft Anjo voor heel wat gespreksstof gezorgd.

Na een introductie van Anjo, ondersteund door beelden, werd de kern van deze masterclass toegelicht, en heeft Anjo aan de hand van zijn visie, vertaald naar praktijkvoorbeelden, de aanwezig trainer coaches uitgedaagd om met de onderwerpen aan de slag te gaan. In kleine groepjes is door de trainers gediscussieerd over hoe zij een jaarplanning toepassen, welke aspecten hierin voor hen van belang zijn, welke technische, tactische en fysieke onderdelen hierin meegenomen worden, en zo ontstond een levendige discussie aan de tafeltjes.

Aan de hand van opdrachten werd de aanwezigen gevraagd (delen van) trainingen uit te werken, toe te lichten, en was er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Het was mooi om te zien hoe de collega’s voorbeelden met elkaar deelden over hoe zij te werk gaan, en welke (on)mogelijkheden zij tot hun beschikking hadden bij de clubs waar zij werkzaam zijn.

Een meer dan geslaagde avond, die voor ruim voldoende informatie heeft gezorgd om met de onderwerpen verder aan de slag te gaan.