Geplaatst op 13 december 2016

Geslaagde studiebijeenkomst bij RKC Waalwijk

Dinsdag 6 december 2016 organiseerde de VVON de allerlaatste (interactieve) studiebijeenkomst in 2016. Deze keer waren ruim 70 deelnemers te gast in het gezellige Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. De deelnemers werden ontvangen in de prachtige businessruimte en om 13.00 uur opende de districtscoördinator van Zuid1, Tom Heijkoop, de studiemiddag. Hij heette iedereen van harte welkom waarna Adri Franke (portefeuillehouder bijscholingen district Zuid 1) het programma van deze middag nog eens toelichtte. Het eerste gedeelte van het programma werd verzorgd door Piet de Visser die het thema “Scouting” voor zijn rekening nam. De Visser nam de toehoorders mee in zijn verhaal en belevenissen over zijn trainerscarrière en zijn jarenlange carrière als “Meesterscout” van PSV en het grote Chelsea van Roman Abramovitsj. Zijn bevlogen betoog was natuurlijk doorspekt van de nodige anekdotes.

Na afloop ontving Piet de Visser uit handen van Jan de Gier, secretaris van de VVON, een cheque ter waarde van Euro 5.000,00 voor zijn “Piet de Visser Foundation”. De VVON steunt daarmee zijn stichting die zich inzet voor goede sportfaciliteiten, goed onderwijs en goede gezondheidszorg voor kansarme en/of gehandicapte kinderen in onder meer Ghana.

Het 2e gedeelte van deze middag werd verzorgd door Peter van den Berg, hoofdtrainer van RKC, en zijn assistenten die een uitstekende demonstratietraining verzorgden met als thema “Verdedigen/doelpunten voorkomen”. Centraal hierin stond het individueel verdedigen, alsmede het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen de verdedigers. Verdedigers werden continu in een ondertal-situatie gebracht waardoor zij gedwongen werden de juiste keuzes te maken. Na afloop van de leerzame demonstratietraining werden de deelnemers in groepje van 10 verdeeld waarbij zij, onder leiding van een groepshoofd, een aantal vragen kregen voorgeschoteld. Veel deelnemers mengden zich in de levendige discussies. Om 16.45 uur werd deze goed georganiseerde interactieve studiemiddag, met dank aan de gehele RKC-organisatie, afgesloten met het uitreiken van de certificaten.

In de video ziet u een korte sfeerimpressie van deze bijscholing.

Voor de volledige demonstratietraining en de uitgewerkte training van Peter van den Berg en zijn assistenten ga naar de Kennisbank.
LET OP: Inloggen als VVON lid is vereist.