Geplaatst op 28 maart 2017

Geslaagde studiedag bij NEC Nijmegen – Video van deze unieke Studiedag te zien op deze website

Op woensdag 22 maart 2017, rond 10:00 uur heette Wim Benders (coordinator VVON district Oost) ruim 300 trainers welkom om vervolgens het woord aan Peter Hyballa te geven. Hyballa begon in een vurig betoog de voorbespreking van de training met het thema “PACKING PASSING en PACKING DRIBBLING”. Dit verduidelijkte hij met videobeelden en uitgewerkte voorbeelden. Tevens gaf hij duidelijkheid over het waarom van deze aanpak.

Aansluitend werd op het veld de theorie in praktijk gebracht, in verschillende organisaties maakte hij duidelijk wat de bedoeling was van bepaalde oefeningen.

Zijn coaching gebeurde op een duidelijke wijze in het Nederlands, Duits en Engels. Tijdens de training was hij in woord en gebaar fanatiek aanwezig. Dit werd door de groep goed opgepakt.

Na de lunch en huldiging van de jubilarissen, was het woord aan Iddo Roscher (Hoofd Jeugdopleiding NEC/FC Oss). Hij gaf via een presentatie met videobeelden uitleg over het begrip ”ZELFREGULERING”  bij de jeugdopleiding van NEC/FC Oss.

De spelers vanaf O13 tot O19 komen naar een “vrije training” waarbij ze in kleine groepjes aan hun “tekortkomingen” werken. De oefeningen werden door de spelers zelf georganiseerd. De aanwezige trainers gaven tips of corrigeerden de ruimtes waarin de oefeningen werden uitgevoerd. Het geheel verliep soepel en met een groot fanatisme.

Om 16:00 uur kon er worden teruggezien op een geslaagde studiedag. In de video een korte compilatie van deze studiedag.

De beelden van de training van Peter Hyballa, de presentatie van Iddo Roscher over Zelfregulering en de training vanaf O13 tot O19 kunt u in alle rust nog eens nakijken. Daarvoor is het nodig om eerst in te loggen als VVON lid.

Ga naar de Kennisbank voor de unieke beelden en presentaties.