Geplaatst op 16 augustus 2023

Help René terug naar huis – Doneer nu!!!

Door een hersenbloeding zit René Remie in een revalidatiecentrum met het locked-in syndroom. We willen dat hij weer thuis kan wonen.

Dit is het verhaal van René Remie, 38 jaar, vader van een tweeling (Tijn en Sam), decaan, voetbaltrainer en lid van de VVON.

Op zaterdagochtend 5 november 2022 moesten Tijn en Sam een wedstrijd spelen in Almelo. René is coach van het team JO8-4 en hij floot deze wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd begon René zich niet goed te voelen. Hij werd misselijk en liep naar de zijkant van het veld waar hij werd geholpen door andere ouders. René voelde dat het niet goed zat en er werd een ambulance gebeld. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd geconstateerd dat René een hersenbloeding heeft in de hersenstam. Voor extra onderzoeken en de juiste zorg moest hij naar het Isala in Zwolle. Helaas verslechterde zijn toestand snel en werd René in slaap gebracht om zijn lichaam rust te geven.

Het was een rollercoaster voor Miranda en de tweeling, zijn (schoon)ouders en andere naaste familie en vrienden. Het waren erg onzekere maanden en het kon letterlijk nog alle kanten opgaan, maar nergens konden de dokteren nog uitspraken over doen.

Eén ding werd langzaam duidelijk, René heeft als gevolg van een hersenbloeding het locked-in syndroom. Opgesloten in zijn eigen lichaam, volledig bewust van zijn omgeving maar hij kan zich niet meer bewegen of communiceren door een volledige verlamming.

LEES HIER VERDER en steun deze actie – elke donatie is zeer welkom.

Ps. Delen van deze actie via social media wordt ook gewaardeerd.

BESTUUR VVON