Geplaatst op 17 oktober 2019

Johan Cruyff Institute en VVON tekenen samenwerkingsovereenkomst

De VVON, de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland, en het Johan Cruyff Institute zijn officieel partners geworden door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van educatie

Het Johan Cruyff Institute en de VVON hebben op 1 oktober jongstleden een samenwerkingsovereenkomst getekend om elkaar op academisch vlak te versterken. De overeenkomst biedt onder andere speciale voordelen voor de leden, de aangesloten trainer-coaches, en het personeel van de vakbond, die interessante kortingen ontvangen tot 20% op de academische programma’s op het gebied van coaching, sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring en football business aangeboden door het Johan Cruyff Institute, met als doel om de ontwikkeling van hun professionele loopbaan te bevorderen.

Daarnaast zal docent-coach van de Master in Coaching en tevens bondscoach van de Duitse handbalvrouwenHenk Groener, in januari 2020 voor de VVON-leden een speciale workshop verzorgen over het bouwen van een succesvol team.

De VVON behartigd sinds 1946 de belangen van voetbaltrainers in Nederlands en heeft meer dan 4200 leden. Leden ontvangen hulp en advies bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, bemiddeling bij arbeidsconflicten en professionele rechtsbijstand bij op non-actief stelling/ontslag en bij een arbitragezaak. Daarnaast ziet de VVON het als haar taak de kennis van haar leden voortdurend te verbeteren en naar een hoger plan te tillen door middel van het organiseren van bijscholing, zoals studiedagen, congressen en symposia en het aanbieden van online oefenstof.

De voorzitter van de VVONArnold Westen, is zeer content met de getekende samenwerkingsovereenkomst: “Door het aangaan van een partnership met het Johan Cruyff Institute kunnen wij onze leden nog meer en betere mogelijkheden bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Deze vorm van samenwerken sluit dan ook zeer goed aan bij onze ambitie om onze leden de gelegenheid te bieden continu te blijven leren en zichzelf te ontwikkelen als trainer-coach.”