Geplaatst op 29 april 2024

Jubilarissen in West 2 gehuldigd vanwege 25-jarig lidmaatschap VVON

Het is een goed gebruik dat leden die 25, 40 of 50 jaar lid zijn van de VVON, worden gehuldigd en bedankt voor hun jarenlange lidmaatschap. Vaak gebeurt dit tijdens een gezellig samenzijn. Maar wanneer de groep jubilarissen klein is, zoals deze keer in district West 2, kan dit ook op een andere manier.

Dit jaar kwamen er in district West 2 drie jubilarissen uit de regio Den Haag en één uit Rotterdam die 25 jaar lid waren van de VVON. Gelet op het kleine aantal heeft de coördinator in West 2 (Gerard de Geus) de vier jubilarissen thuis bezocht en hen de bijbehorende oorkonde en presentje uitgereikt. De 4 jubilarissen met een 25-jarig lidmaatschap waren: Frans Danen, Reinier van Mierlo, Michael van Dors en Brian Tjon a Fon. Namens de VVON van harte gefeliciteerd.

Frans Danen. Een trainer met een prachtige staat van dienst, zowel als profvoetballer (225 wedstrijden) als ook als trainer in de Haagse/Westlandse regio. Begonnen als trainer in 1999/2000 bij de amateurs van ADO den Haag, met een korte uitstap naar ONA in Gouda om daarna weer terug te keren naar de Haagse regio. In 2017 werd deze Hagenees HJO bij ADO Den Haag, en daar is hij nog steeds werkzaam, maar nu als trainer van O18.

Reinier van Mierlo. Deze jubilaris was vanaf de fusie van FC Gravenzande in 2010 als hoofdtrainer verantwoordelijk voor het 3e elftal, en daarna werd hij verantwoordelijk voor het 2e elftal van FC Gravenzande. Vanaf seizoen 2015-2016 werd Reinier assistent-trainer bij het eerste elftal dat toen onder leiding stond van Frans Danen. Een seizoen later werden ze kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse.

Michael van Dors. Michael heeft voornamelijk zijn sporen verdiend binnen het jeugdvoetbal. Michael is al jaren bezeten van het spelletje en brengt dat graag over op de jeugd, en dan vooral bij zijn eigen cluppie VELO.

Brian Tjon a Fon. Brian heeft een carrière als betaald voetballer gehad bij SVV in Schiedam. Daarna is hij trainer geworden, en dan met name bij clubs in de Rotterdamse regio. Hij is begonnen bij de landelijke jeugd van het toenmalige Zwart Wit 28 met daarna een logisch vervolg naar de landelijke jeugd van HOV. Vanaf het seizoen 2016/2017 is Brian werkzaam bij Rotterdam United in diverse functies, van hoofdtrainer, hoofd opleidingen, technisch coördinator tot en met zijn huidige functie van hoofd jeugdtrainer.