Geplaatst op 29 juni 2017

Komende twee seizoenen geen extra beloftenteams

De KNVB heeft, onder druk van het amateurvoetbal, het enige juiste besluit genomen. Voorlopig worden geen extra beloftenteams toegelaten tot de voetbalpiramide. Hoewel veel clubs de afgelopen tijd al op diverse manieren duidelijk hadden gemaakt dat men voorlopig geen extra beloftenteams wil in de 2e en 3e  Divisie, leek de KNVB toch aan te sturen op meer beloftenteams, zelfs ook in de Hoofdklasse. Het nu genomen besluit betekent dat tijd is gekocht om met alle partijen te bezien wat wel mogelijk is, en goed is, voor zowel het amateurvoetbal als het betaald voetbal.

Overigens is het vreemd dat deze hele discussie en het uiteindelijke besluit vooruitloopt op het afronden van de evaluatie van de voetbalpiramide welke door Hypercube, in opdracht van de KNVB, is uitgevoerd. Het onderzoeksrapport verschijnt een dezer dagen, maar komt nu toch een beetje als mosterd na de maaltijd. Normaal gesproken doe je eerst een evaluatie en daarna neem je een beslissing. Maar kennelijk is men inderdaad een beetje de weg kwijt in het Zeister bos.

Toch is de VVON wel benieuwd naar de inhoud van het evaluatierapport dat door Hypercube zal worden opgeleverd. Wellicht dat dit rapport een aantal conclusies en aanbevelingen bevat die de komende tijd kunnen bijdragen aan een inhoudelijke discussie over dit onderwerp.