Geplaatst op 15 april 2019

Leerzame bijscholing bij E.V.V. Echt

Op woensdag 10 april 2019 organiseerde de VVON een bijscholing bij E.V.V. Echt. Ondanks dat Ajax op deze avond ook haar Champions League wedstrijd tegen Juventus speelde, was de opkomst met ongeveer 125 deelnemers uitstekend.

In het eerste gedeelte van de bijeenkomst liet Tiny Ruijs (Hoofdtrainer E.V.V. Echt) op het veld zien hoe hij met het elftal de verschillende aspecten van het verdedigen met zijn vier verdedigers en keeper ingeslepen heeft. In verschillende oefenvormen kwam tot uiting welke afspraken er gemaakt zijn met de verdedigers, hoe er omgegaan wordt met een ondertal-situatie en hoe de samenwerking met de middenvelders diende te verlopen.

 

Na de pauze gaf Bas van Baar een kijkje in de keuken van het principe ‘Deliberate Play’. Als jeugdtrainer bij NEC gebruikt Bas deze methode bij de jeugd. Aan de hand van praktische voorbeelden werd duidelijk dat deze methode verfrissend kan werken bij jeugd en ook toe te passen is bij senioren.

Rond de klok van 22.00 uur sloot Jos Klingen, coördinator district Zuid2, de leerzame avond af. De deelnemers gingen, met een certificaat met 2 licentiepunten, tevreden huiswaarts.

KIJK HIER voor de uitgewerkte training van Tiny Ruijs en de presentatie van Bas van Baar.