Geplaatst op 27 juni 2023

Linda Helbling nieuwe Hoofdtrainer FC Utrecht Vrouwen

FC Utrecht heeft Linda Helbling aangesteld als Hoofdtrainer van het eerste elftal van FC Utrecht Vrouwen. De in Ede geboren en getogen Helbling heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend,

“Wij zijn enorm trots dat we Linda mogen presenteren als Hoofdtrainer van FC Utrecht Vrouwen”, geeft Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters aan. “In juli van dit jaar start er een geheel nieuw vrouwenteam en daarvoor zochten we naar een Hoofdtrainer die samen met ons wil bouwen aan de eerste selectie van FC Utrecht Vrouwen, die past bij de ambities en doelen van de club. In de naam van Linda Helbling hebben wij die persoon gevonden en in de diverse gesprekken kwam al snel naar voren dat haar voetbalvisie naadloos aansluit op het DNA van FC Utrecht. Daarnaast is haar ervaring in het vrouwenvoetbal een absoluut pluspunt.”

“Ik ben enorm dankbaar voor de kans die FC Utrecht mij geeft”, vertelt trotse Hoofdtrainer Linda Helbling. “Op het gebied van visie, denkwijze en mentaliteit past de club uitstekend bij mij, dat voelde direct goed. Het eerste doel is om voor de voorbereidingen op het nieuwe seizoen een selectie neer te zetten waarmee aanvallend en attractief voetbal gespeeld kan worden en waarbij we samen strijden om in de top 6 te eindigen. Ik kijk er enorm naar uit om straks dagelijks op het veld staan met een ambitieuze selectie.”

KLIK HIER voor het interview met Linda Helbling over haar aanstelling bij FC Utrecht.

In het augustusnummer van 2022 spraken wij al met Linda Helbling over haar visie op het vrouwenvoetbal
In het gesprek zei zij toen het volgende:
Het lijkt me fantastisch om met een groep aan de slag te gaan waarin iedereen één doel heeft en waarbinnen een echt prestatieklimaat heerst. Ik droom van een BVO of een nationaal team. Ik wil graag met de besten op het veld staan, maar moet geduldig zijn en hard blijven werken“.
Die droom komt dan nu ook daadwerkelijk uit als Hoofdtrainer van de FC Utrecht Vrouwen  dat uitkomt in de Eredivisie Vrouwen.

LEES HIER het gesprek dat wij hadden met Linda medio 2022.