Geplaatst op 12 mei 2013

Marcel Groninger winnaar Rinus Michels Award

Marcel Groninger, trainer van Hoofdklasser Be Quick 1887 uit het Groningse Haren, is door zijn collega’s gekozen tot beste Amateurtrainer van het afgelopen seizoen. Hij ontving hiervoor de Rinus Michels Award uit handen van Arnold Westen, voorzitter van de VVON. In het betaalde voetbal ging de prijs naar Frank de Boer. Ook werden Rinus Michels Awards uitgereikt aan de jeugdopleiding van vv De Meern uit Utrecht en Feyenoord/Excelsior vanwege het uitstekende jeugvoetbalbeleid.

Bondscoach Louis van Gaal ontving uit handen van Leo Beenhakker de Oeuvreprijs als waardering voor zijn gehele trainersloopbaan.
Tijdens het congres bepaalden de ruim duizend aanwezige trainers wie zich een jaar lang de beste amateurtrainer van Nederland mag noemen. Uit elk VVON district was vooraf één amateurtrainer door de VVON genomineerd: Noord: Marcel Groninger, Be Quick 1887 – West I: Martin de Groot, ADO ’20 – West II: Cees Bruinink, vv Katwijk – Oost: Kick Maatman, Rohda Raalte – Zuid I: Gérard de Nooijer, vv Goes en Zuid II: Leo Beckers, EVV Echt. De meeste stemmen gingen naar Marcel Groninger van Be Quick 1887.

De Rinus Michels Awards worden elk jaar ook gebruikt als een bijzondere stimuleringsprijs voor jeugdopleidingen van amateurverenigingen en betaalde clubs. Voor de eerste keer mag ook een Utrechtse club het logo van de Rinus Michels Award in al zijn uitingen gebruiken. vv De Meern uit Utrecht verdient volgens de KNVB deze bijzondere stimuleringsprijs vanwege het gevoerde jeugdbeleid. De Meern is van een dorpse club ontzettend snel gegroeid naar een club met een fantastische nieuwe accommodatie waar zij ongeveer 1500 leden onderdak bieden. Naast vv de Meern waren ook vv Meerburg, RKVVM en sv Urk genomineerd.

De hoofden opleidingen in het betaald voetbal nomineerden Feyenoord/Excelsior, AZ en Ajax vanwege hun vernieuwende aanpak bij het opleiden van hun talenten. Hoofd Opleiding Stanley Brard van Feyenoord/Excelsior en zijn kader hebben op dit gebied volgens hun collega’s het afgelopen seizoen de beste prestatie geleverd.