Geplaatst op 22 februari 2022

Nieuwe uitgave (Nr.1/2022) van ons Magazine ‘De TrainerCoach’

In deze uitgave van ons magazine ‘De TrainerCoach’ staan we uitgebreid stil bij de VVON Jubileum Symposia die plaatsvonden op 3 december 2021 te Nieuwegein en 7 december 2021 te Tilburg. Op beide dagen waren in totaal ruim 550 deelnemers getuige van een aantrekkelijk en leerzaam programma.

In Nieuwegein was Olivier Noordam de eerste spreker. In zijn presentatie ging het met name over de fysieke positionele verschillen. Na een korte pauze was het woord aan Andries Jonker, trainer-coach van Telstar. Andries belichtte in zijn voordracht de (technische) vertaling van het werken in de top van het profvoetbal (Bayern München) naar het werken in de marge van het profvoetbal (Telstar). Na de lunch was het woord aan Robin van Galen. Op een zeer inspirerende manier gaf hij zijn mening over onderwerpen als ‘teamontwikkeling’, presteren onder druk’ en ‘talentontwikkeling’. Als slotspreker trad René Hake (FC Utrecht) op. Het centrale thema was ‘de weekindeling van FC Utrecht, voorafgaand aan een competitiewedstrijd’.

Op het Symposium in Tilburg opende Alex Pastoor het symposium. In zijn presentatie ging het over de “Tien vragen die een coach zich regelmatig mag/moet stellen”. Paul van Zwam was de 2e spreker. De titel van zijn presentatie luidde “Bouwen aan een sterk team: teamontwikkeling”. Na de lunch nam Jurgen Streppel (Roda JC) de deelnemers mee in de ‘ontwikkeling van een voetbalvisie’. Hoe ontwikkel je een visie die bij jou past en hoe geef je je eigen visie als trainer-coach vorm? Als laatste spreker trad Guido Seerden op met als onderwerp “Tactisch Periodiseren”. Guido gaf een inkijkje in zijn door de jaren heen ontwikkelde visie op ‘periodiseren’.

Verder in dit nummer:

  • Hans Molenveld benoemd tot Lid van Verdienste
  • Financiële tips voor trainers
  • Juridisch zaken door onze advocaat Ruud Beele
  • Column Hans Bijvank

Nog geen lid van de VVON? Dan mist u regelmatig interessante informatie.
Voor slechts Euro 75,00 per jaar bent u altijd op de hoogte en verzekerd van hulp en ondersteuning bij een arbeidsconflict. En ook voor goed en betaalbaar bijscholen bent u bij de VVON aan het juiste adres.

Op dit moment krijgt u, vanwege ons 75-jarig bestaan, als nieuw lid ook nog eens een mooie coachmap CADEAU. En zorg jij als bestaand lid ervoor dat jouw collega trainer ook lid wordt van de VVON, dan krijgen jullie beide deze mooie coachmap.

Lees hier meer over alle voordelen van een VVON-lidmaatschap

Leden kunnen ‘De TrainerCoach’ ook HIER online lezen