Geplaatst op 19 april 2022

Nieuwe uitgave (Nr.2/2022) van ons Magazine ‘De TrainerCoach’

In deze uitgave van ons magazine ‘De TrainerCoach’ staan we uitgebreid stil bij de Feyenoord Vrouwen. In het eerste jaar van Feyenoord Vrouwen 1 in de Eredivisie wordt vriend en vijand enigszins verrast door de resultaten van de ploeg uit Rotterdam-Zuid. In de eerste ‘klassieker’ bij de vrouwen werd Ajax verslagen en ook PSV moest het al een keer afleggen in de competitie waarin binnen een seizoen tegen elke tegenstander drie keer wordt gespeeld. Hoofdtrainer Danny Mulder zag de afgelopen jaren hoe bij Feyenoord gewerkt werd aan de basis van de eerste successen. Hij vertelt over de aanpak bij de club die als debutant zo goed begon.

Ook ruim aandacht voor Gerald Vanenburg als skill-trainer/techniektrainer van Ajax. In de jaren tachtig van de vorige eeuw konden er op de Nederlandse velden weinig voetballers tippen aan de kwaliteiten van Gerald Vanenburg. Als speler van Ajax en later PSV dartelde de sierlijke buitenspeler met enige regelmaat langs zijn directe tegenstander en ook in het Nederlands elftal deed hij de harten van de voetballiefhebbers meer dan eens sneller kloppen. De inmiddels 58-jarige Utrechter is momenteel skill-trainer bij Jong Ajax en probeert in die rol ’s lands grootste talenten op technisch vlak klaar te stomen voor het grote werk.

Alphense Boys staat tegenwoordig permanent in de top 10 van de beste jeugdopleidingen van Nederland. De man die zeker invloed had en heeft op dit succes met momenteel circa 700 jeugdleden is Paul Bahlmann. Al voor de onvoorstelbare duur van zevenentwintig jaar is hij HJO – tegenwoordig Technisch Coördinator – bij de Zuid-Hollandse vereniging. In een gepassioneerd gesprek gaf hij uitleg over de zaken waarmee hij zich dagelijks bezighoudt om de club op het hoogste niveau te handhaven.

Verder in dit nummer:

Van de bestuurstafel – Hulp en advies bij arbeidsconflicten

Afke van de Wouw – Communicatie

Eric Meijers – Biografie ‘Van kroonprins tot kutkeeper’

Juridisch – ‘De weg van de club bij tegenvallende resultaten’

Column Hans Bijvank – Valeri Lobanovski

Nog geen lid van de VVON? Dan mist u regelmatig interessante informatie.
Voor slechts Euro 75,00 per jaar bent u altijd op de hoogte en verzekerd van hulp en ondersteuning bij een arbeidsconflict. En ook voor goed en betaalbaar bijscholen bent u bij de VVON aan het juiste adres.

Lees hier meer over alle voordelen van een VVON-lidmaatschap

Leden kunnen ‘De TrainerCoach’ ook HIER online lezen