Geplaatst op 20 juni 2022

Nieuwe uitgave (Nr.3 juni 2022) van ons Magazine ‘De TrainerCoach’ + 3 online/video oefenvormen

Liefst 150 amateurtrainers hebben woensdag 23 maart 2022 een uniek kijkje in de keuken gekregen bij Fortuna Sittard. “Niet dat het hier nou zo perfect gaat, maar op   deze manier krijgen ze wel de kans om te kijken hóe wij bepaalde dingen doen en waaróm wij die dingen doen”, legt hoofdtrainer Sjors Ultee uit. “We willen mensen aan het denken zetten op een leuke manier.” “We willen graag een inkijkje geven in de samenwerking binnen onze staf”, zegt Ultee. “Van tevoren geven al onze stafleden in zeven minuten per persoon een uitleg van wat zij doen. En op het veld doen we drie verschillende oefeningen, die totaal los van elkaar staan. Het doel is dat mensen na gaan denken over hoe ze hun eigen staf indelen. Wie moeten ze bijvoorbeeld naast zich hebben als assistent-trainer? Of, als ze zelf assistent zijn, welke hoofdtrainer zouden ze dan willen? En waarin moeten ze zich specialiseren om verder te komen als trainer?”

KLIK HIER voor 3 oefenvormen die te zien waren tijdens deze bijscholing

 

Ook ruim aandacht voor de bijscholing die op 19 april 2022 plaatsvond bij Telstar. Door de voltallige staf van het eerste team werden circa tweehonderd trainers geïnformeerd over de werkwijze bij de eerstedivisionist. Twee presentaties, één door hoofdtrainer Andries Jonker en de andere door de assistenten, werden gevolgd door evenzoveel trainingen. Voor de deelnemers werd het een goed georganiseerd en leerzaam dagje onder een prettig lentezonnetje.

In deze uitgave ook een artikel waarin het verschil wordt uitgelegd tussen een ‘Arbeidsovereenkomst‘ en een ‘Overeenkomst van Opdracht‘. Een artikel dat elke trainer zou moeten lezen voordat hij aan de slag gaat bij een vereniging. Wanneer je géén zelfstandige bent, niet bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, niet beschikt over een Btw-nummer en géén BTW belaste facturen verstuurt voor verrichte diensten, dan kun je grote vraagtekens zetten bij de keuze voor een ‘Overeenkomst van Opdracht’. Het dringende advies van de VVON is om, wanneer je géén zelfstandige bent, altijd gebruik te maken van een arbeidsovereenkomst.

Verder in dit nummer:

Bijscholing in Heiloo – Michel Vonk en Alex Geernaert

VVON Awards – De zes winnaars seizoen 2021/2022

Debuterende hoofdtrainers – André Evers (SV Basteom) en Djordie van der Hoop (Sportclub Brummen)

Juridisch – ‘Eenzijdige tussentijdse opzegging vanuit de club en hoe daar mee om te gaan als trainer-coach’

Column Hans Bijvank – Academie

Nog geen lid van de VVON? Dan mist u regelmatig interessante informatie.
Voor slechts Euro 75,00 per jaar bent u altijd op de hoogte en verzekerd van hulp en ondersteuning bij een arbeidsconflict. En ook voor goed en betaalbaar bijscholen bent u bij de VVON aan het juiste adres.

Lees hier meer over alle voordelen van een VVON-lidmaatschap

Leden kunnen ‘De TrainerCoach’ ook HIER online lezen