Geplaatst op 21 mei 2023

Special Award voor Chris de Graaf vanwege bereiken 1/2 finale KNVB Bekertoernooi

Chris de Graaf/Hoofdtrainer Spakenburg werd tijdens het VVON Trainerscongres op 19 mei 2023 te Zwolle verrast met een ‘Special Award’. Hij kreeg deze Award voor de unieke en bijzondere prestatie die hij met Spakenburg behaalde in het KNVB bekertoernooi. Dankzij een 1 – 4 zege op FC Utrecht bereikte hij de 1/2 finale. Hiermee werd Spakenburg de derde amateurclub die sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1956 de halve finales van het nationale bekertoernooi bereikte.

VVSB was in 2016 (met Wilfred van Leeuwen) het laatste amateurteam dat de laatste vier haalde. IJsselmeervogels is de andere amateurclub die dit deed in 1975.

De VVON is van mening dat we deze prestatie niet zomaar voorbij mogen laten gaan. En daarom heeft de VVON besloten een ‘Special Award’ uit te reiken aan Chris de Graaf vanwege deze unieke en uitzonderlijke prestatie.

Dit is de eerste keer dat de VVON deze Award uitreikt. Hij zal ook niet jaarlijks worden uitgereikt, maar alleen wanneer sprake is van een unieke en uitzonderlijke prestatie door een trainer-coach in het amateurvoetbal.

Op de foto hieronder ontvangt Chris de Graaf de ‘Special Award’ uit handen van Arnold Westen (voorzitter VVON).