Geplaatst op 6 oktober 2018

Studiereis naar Sheffield Wednesday FC groot succes

In samenwerking met Trainingskampen.nl organiseerde de VVON, exclusief voor leden, een driedaagse studiereis naar Sheffield Wednesday FC Het werd een zeer geslaagde trip.

Een onvergetelijke ervaring‘. ‘In één woord geweldig‘. ‘Ga volgende keer zo weer mee‘. De reacties van enkele deelnemers na afloop van de studiereis naar Sheffield Wednesday laten aan duidelijkheid niets te wensen over: de trip was een groot succes. Tijdens de drie dagen durende reis kregen de 33 deelnemers van zeer dichtbij een kijkje in de keuken van Sheffield Wednesday, dat in het Engelse Championship uitkomt en wordt getraind door de Nederlander Jos Luhukay en diens assistent Remy Reynierse.

De wedstrijd tegen West Bromwich Albion stond tijdens de trip centraal. De laatste training voor het duel werd bijgewoond en de deelnemers kregen van Luhukay, Reijnierse en analist Hans Schrijver dezelfde tactische bespreking, die eerder aan de spelers was gegeven. Een dag later werd de wedstrijd bezocht en na afloop van het duel – dat in 2-2 eindigde – kwam Reynierse langs voor de nabespreking.

Daarnaast werd er een bezoek gebracht aan de wedstrijd in League One tussen Barnsley en Plymouth Argyle (1-1), kregen de deelnemers uitgelegd hoe de jeugdspelers in de Academy van Sheffield Wednesday worden opgeleid en volgde er een indrukwekkende rondleiding in en rond Hillsborough. Daarbij werd natuurlijk een bezoek gebracht aan het monument ter nagedachtenis aan de 96 slachtoffers van de stadionramp in 1989 en aan de fanshop, maar stond de cursusgroep ook iets meer dan drie uur voor de wedstrijd in de kleedkamer van Sheffield Wednesday, waar de kleding voor Joey Pelupessy (ex-Heracles) en zijn ploeggenoten al klaar lag.

Tussen alle programma-onderdelen door werd er onderling vrijwel constant over voetbal gesproken. ‘Het inzicht in de manier van werken bij Sheffield en de nieuwe contacten met collega-trainers maken deze reis voor mij tot een onvergetelijke ervaring, die zeker voor herhaling vatbaar is.’ Met deze woorden vatte een van de deelnemers de studiereis perfect samen.

In de decembereditie van ons blad ‘De TrainerCoach’ volgt een uitgebreid verslag van de studiereis naar Sheffield.

KIJK HIER voor de presentatie (slides) van Steve Haslam (Director of the SWFC Academy).