Geplaatst op 25 oktober 2016

v.v. Emmen biedt blik op innovatie in amateurvoetbal

Op woensdag 19 oktober jl. waren ruim 100 trainers aanwezig bij de voetbalvereniging Emmen (amateurs). Het doel van de bijeenkomst was om de aanwezige trainers mee te nemen in de innovatie in het amateurvoetbal. Hoofdtrainer v.v. Emmen, in het dagelijks leven werkzaam bij de jeugd van FC Zwolle, werkt al een aantal jaren samen met Rianne van Strien. Zij is founder & owner van Coach2score en Performance Types en heeft een ruime ervaring met prestatieverbetering van de individuele sporter, coaches en teams in zowel de sport, het bedrijfsleven als in het onderwijs.

Met behulp van Performance Types is het streven binnen iedere training en begeleiding om in iedere situatie het maximale uit de eigen kwaliteiten te halen. Omgaan met druk, herstellen na een fout en het maken van de juiste keuzes zijn enkele voorbeelden die in elke sport of elk beroep de kwaliteit van de prestatie beïnvloeden. Nico en Rianne hebben zowel in theorie als praktijk laten zien hoe dit ook in het amateurvoetbal toe te passen is.

De avond werd afgesloten door “Meesterscout” Piet de Visser. Hij kwam vertellen over zijn zoektocht naar internationaal talent. Hij ontdekte onder andere Overmars, van Nistelrooy, Ronaldo, Gomes en Nymar van wie de meesten zijn uitgegroeid tot wereldsterren.

De video geeft een korte sfeerimpressie van de bijscholing.

KLIK HIER – Wanneer u de demonstratietrainingen, inclusief uitleg en nabespreking, nog eens wil terugkijken. LET OP: U dient hiervoor eerst in te loggen als VVON lid.