Geplaatst op 7 juli 2019

VIDEO + Artikel + Uitgewerkte Oefenvormen Marino Pusic met PEC Zwolle JO19-1 op Trainerscongres 2019

Marino Pusic begon het seizoen 2019/2019 aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Hij kreeg de opdracht om FC Twente na de degradatie van vorig seizoen terug te brengen naar de Eredivisie. De club stond in brand en de selectie werd pas laat op peil gebracht. Toch lukte het hem om een winnend team te smeden en promotie af te dwingen. FC Twente werd met overmacht kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en speelde maar liefst 80 punten bij elkaar; elf meer dan naaste belager Sparta.

Ondanks deze knappe prestatie was er kritiek op het veldspel. Tijdens de 17e editie van het Nederlands Trainerscongres nam Pusic de aanwezige trainers mee in de ontwikkeling van de verdedigende afspraken die je kunt maken om een goede verdedigende organisatie neer te zetten. Hij gaf een training aan PEC Zwolle JO19-1, waarin gezocht werd naar pressingtriggers om de bal snel te veroveren.

Zijn training is op video vastgelegd (ongeveer 30 minuten) zodat u de training nog eens in alle rust kunt terugkijken. Daarnaast is de training met de bijbehorende oefenvormen ook uitgewerkt en te lezen/bekijken in ons magazine ‘De TrainerCoach’ Nr. 3/2019 en op deze website

KIJK HIER voor de complete video, de uitgewerkte training met bijbehorende oefenvormen, alsmede het artikel uit ons magazine.