Geplaatst op 1 november 2019

Video compilatie van een succesvolle studiedag bij Heracles Almelo

Op Woensdag 23 oktober 2019 kwamen ruim 200 trainers naar de prachtige accommodatie van Heracles Almelo voor een studiedag. Nadat Wim Benders (coördinator district Oost) de aanwezigen welkom had geheten, was het woord aan Frank Wormuth, de Hoofdtrainer van Heracles Almelo. Hij gaf een toelichting op de inhoud van deze dag die in het teken stond van ‘tactische periodisering’.

In de ochtendtraining stond, naast de fysieke aspecten, het spelprincipe balbezit/balverlies centraal. Aandacht was er in deze ochtendtraining voor bal veroveren, balverlies, pressing vanuit formatie/blok en de omschakeling. Dit alles verwerkt in kleine positiespelen.

Na de goed verzorgde lunch gaven Frank Wormuth en Colin de Graaf (performancetrainer) een presentatie over het onderwerp tactische periodisering en het bijbehorende fysieke gedeelte.

De middagtraining was een vervolg op de ochtendtraining met grotere partijspelen. Aandachtspunten hierin waren: counter kort /lang, fysieke belasting, omschakeling en diverse fysieke aspecten.

Frank Wormuth nam voor wat betreft de ochtendtraining als ook de middagtraining telkens ruim de tijd om de trainingen vooraf toe te lichten en ook na te bespreken. En dat waren steeds boeiende inhoudelijke presentaties/gesprekken. En uiteraard was er ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen en voor discussie.

De VVON dankt Heracles Almelo voor de geboden gastvrijheid en Frank Wormuth en zijn staf voor het verzorgen van een boeiende en leerzame studiedag. We komen dan ook graag nog eens terug in Almelo.

KIJK HIER naar de video compilatie van deze studiedag.

Op een later moment zullen we nog video’s toevoegen (alleen beschikbaar voor ingelogde leden) van trainingen/presentaties die op deze dag te zien zijn geweest.