Geplaatst op 29 november 2018

VIDEO en Foto’s van een onderhoudende en leerzame Studiedag bij Roda JC

Op maandag 12 november 2018 organiseerde de VVON een studiedag bij Roda JC te Kerkrade. Om 10.00 uur werden de ruim 150 deelnemers welkom geheten door Jos Klingen, districtscoördinator van Zuid 2, en Harm van Veldhoven, algemeen en technisch directeur van Roda JC, in de businessruimte van het schitterende Parkstad Limburg Stadion van Roda JC.

Na een korte inleiding door Robert Molenaar, hoofdtrainer Roda JC, over zijn demonstratietraining met als thema ‘Aanvallen via de flanken met gebruikmaking van de spitsen’, zochten de deelnemers een plekje op de tribune. Na de warming-up stond zowel de pass- en trapoefening als het positiespel al in het teken van het thema van de demonstratietraining. Na de demonstratietraining beantwoordde Robert Molenaar nog een aantal vragen van de deelnemers.

In de middagpauze werden de deelnemers getrakteerd op een uiterst goed verzorgde lunch.

In het middagprogramma was het de beurt aan Eric van der Luer, verantwoordelijk voor Roda JC 021 en onderdeel van de Roda JC Academie. In zijn presentatie van bijna een uur, doorspekt met humor en leuke anekdotes uit zijn eigen voetbalverleden, gaf Eric een inkijkje in zijn werkwijze. Ongeveer 150 jeugdspelers zijn ondergebracht in deze Roda JC Academie, onderverdeeld in diverse leeftijdscategorieën. Opvallend was de Elitegroep waarin spelers van diverse leeftijden zijn opgenomen, spelers van 15 jaar trainen en spelen met spelers van 17, 18 en ook 21 jaar. Aansluitend gaf Eric een demonstratietraining die in het teken stond van ‘Van opbouwen naar aanvallen over de flanken’. De werkwijze van Eric kwam hierin duidelijk naar voren. Hij eist veel van zijn spelers, zowel in de training als in de wedstrijd.

Na afloop van de demonstratietraining was er nog gelegenheid om vragen over de demonstratietraining te stellen. Hiervan werd door menig deelnemer gretig gebruik gemaakt. Aansluitend werd de onderhoudende studiedag afgesloten door Jos Klingen en Harm van Veldhoven waarna de deelnemers het felbegeerde certificaat in ontvangst konden nemen.

Roda JC heeft zich als een voortreffelijk gastheer laten gelden en de VVON dankt alle medewerkers van Roda JC die een bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze studiedag.

Video compilatie van de studiedag bij Roda JC 

Wilt u de uitgewerkte training/oefenvormen, presentaties en video’s van deze dag nog eens terugkijken? Ga dan naar OEFENSTOF