Geplaatst op 12 april 2015

Video en oefenstof studiedag bij Feyenoord

Op 2 april 2015 organiseerde de VVON (district West 2) een studiedag bij Feyenoord, bestaande uit twee demonstratietrainingen waarbij deelnemers slechts op één demo konden inschrijven.
In de ochtend een demonstratietraining van Feyenoord 0/17 en 0/19 o.l.v. de trainers Roy Makaay en Dogan Corneille. De nadruk lag op de samenwerking tussen de spitsen en de middenvelders met als belangrijkste doel de bezetting voor het doel te verbeteren bij voorzetten vanaf de flanken.
Ondanks enkele tegenslagen (ander veld, geen geluid) was de demonstratietraining helder en inspirerend. De 70 aanwezige deelnemers waren verdeeld in groepjes van 10 à 11 met een deelnemer (in het bezit van UEFA A) als groepshoofd. Voorafgaand aan de demo ontvingen de deelnemers een aantal vragen die als leidraad dienden bij de discussies op het veld en in de nabespreking met de trainers. Na de lunch verzorgde Damien Hertog (Hoofd Jeugd Opleiding) een lezing met als thema “De organisatie van de jeugdopleiding van de bvo Feyenoord”.
In de namiddag een demonstratietraining van Feyenoord 0/12 waarbij centraal stond het individueel ontwikkelen van de taken behorend bij de verschillende posities. Onder leiding van de trainers Gerard Rutjes, Davey van den Berg en Glenn van der Kraan werd in drie groepen aandacht besteed aan: het duel 1 : 1, positiespel 6 : 3 en voorzetten vanaf de flanken. Ook bij deze demo waren de 70 deelnemers in groepjes van 10 à 11 verdeeld, met als groepsleider een deelnemer in het bezit van UEFA A-jeugd. Aan de hand van vooraf uitgedeelde vragen gingen de trainers, zowel op het veld als later in de nabespreking, met elkaar en de trainers in discussie.

Na het nuttigen van een broodmaaltijd werd de studiebijeenkomst afgesloten met een lezing door Glenn van der Kraan waarbij centraal stond: “ De zin van het zo vroeg mogelijk scouten van jeugdspelers”. Na een levendige discussie ging iedereen om 21.00 uur met een tevreden gevoel huiswaarts. Tot slot kunnen we stellen dat het een zeer interactieve en leerzame bijscholing is geweest. Wij danken Feyenoord en haar trainers voor de samenwerking om deze dag mogelijk te maken.

Voor de oefenstof van deze studiedag KLIK HIER (ingelogd zijn als VVON lid is vereist)