Geplaatst op 28 maart 2018

Diverse video’s en uitgewerkte training – Boeiende en zeer geslaagde bijscholing bij Ter Leede

Maandag 26 maart 2018 verzorgde district West 2 een uiterst geslaagde bijscholing in haar district. 115 trainer-coaches meldden zich deze avond op het prachtige complex van de v.v. Ter Leede al waar zij getuige waren van een prima demonstratietraining onder leiding van Henk Wisman. Het 2e gedeelte van deze avond werd verzorgd door Rainer van Gaal Appelhof met als thema ’periodisering’.

Na een openingswoord en het doornemen van het programma van deze avond door districtscoördinator van West 2 Ruud de Groot, kreeg Henk Wisman (hoofdtrainer v.v. Ter Leede) het woord. Het thema van zijn velddemo stond in het teken van ‘zo vroeg mogelijk druk zetten’, met name door in de lengteas van het veld door te dekken. In zijn betoog werd dit ondersteund met videobeelden van de speelwijze van Ter Leede. Tevens gaf Henk aan dat dit een enorme discipline van alle linies van zijn elftal vraagt. De afstand tussen de linies moet nl. zeer kort zijn anders wordt zijn elftal uit elkaar gespeeld. Ook andere varianten van ‘vroeg druk zetten’ passeerden de revue.

Hierna begaven de trainer-coaches zich naar de tribune van het kunstgrasveld van Ter Leede. Na de warming-up en positiespelen kwam met name in het eindspel 9:9 + 2k het gekozen onderwerp goed naar voren. Henk begeleidde het spel met duidelijke instructies waarbij hij in een aantal situatieve situaties aangaf waar het goed dan wel fout ging.

Na een korte pauze konden de aanwezigen Henk Wisman nogmaals bestoken met vragen. Hiervan werd dit keer ruimschoots gebruik gemaakt.

Aansluitend was het woord aan Rainer van Gaal Appelhof over ‘periodisering’. Rainer is bewegingswetenschapper en momenteel werkzaam bij FC Utrecht als fysieke trainer van de A-selectie. In een duidelijk verhaal, ondersteund met videofilmpjes en slides, werden de trainer-coaches meegenomen in diverse stappen van het periodiseringsmodel van ‘Periodr.nl’. Waar vroeger Raymond Verheijen het alleenrecht had op het ‘periodiseringsmodel’ is er op dit gebied veel vooruitgang geboekt. In tegenstelling tot het periodiseringsmodel van Raymond Verheijen is het periodiseringsmodel van Priodr.nl gebaseerd op een 4 wekelijkse cyclus.

Na een dankwoord van Ruud de Groot aan alle betrokkenen, inclusief de fijne samenwerking met de v.v. Ter Leede, keerden de trainer-coaches, na uiteraard eerst nog het certificaat in ontvangst te hebben genomen, tevreden huiswaarts.

KLIK HIER voor een video compilatie van de bijscholing

Ga naar de Kennisbank voor de uitgewerkte training en diverse video’s van deze bijscholing (inloggen is vereist).